Теплий салат із яловичиною

Теплий салат із яловичиною
3.9
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 20 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г яловичини
  • 150 г руколи (можна замінити листями будь-якого салату)
  • 120 г помідорів чері
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ч. л. бальзамічного оцту
  • 1 ч. л. кунжуту
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. М'ясо попередньо вимийте та обсушіть. Потім щільно обгорніть його пакетом або харчовою плівкою та відправте на 10-15 хвилин у морозильну камеру.
  2. Тим часом промийте руколу або листя салату, помідори промийте та розріжте навпіл. Розкладіть салат та помідори по порційних тарілках.
  3. Яловичину вийміть з морозильника, поріжте тонкими шматочками, а потім наріжте їх соломкою. З'єднайте дрібно нарізане м'ясо в мисці з соєвим соусом та 1 ст. л. оливкової олії, перемішайте все та залиште промариновуватися на 10-15 хвилин.
  4. Перекладіть вміст миски на сковорідку з розігрітою оливковою олією (1 ст. л.). Смажте 6-7 хвилин на сильному вогні, постійно помішуючи лопаткою.
  5. Розкладіть смажені шматочки яловичини по тарілках, зверху на салат та помідори, полийте соком, утвореним під час смаження, збризніть бальзамічним оцтом та посипте кунжутом. Подавайте теплий салат із яловичини одразу після приготування. Смачного!

Цікавий факт:

Рукола, яка є складовою цього салату, відома своїми корисними властивостями. Вона багата вітамінами та мінералами, зокрема вітаміном К, який допомагає зміцнювати кістки та підтримувати здоров'я серця. Також рукола має приємний гіркуватий смак, що додає особливого шарму цьому салату. Постійно додавайте її в свій раціон та насолоджуйтесь благодатними властивостями руколи разом з її чудовим смаком!