Салат зі стебла селери
Кухня
Інгредієнти:
- 4 стебла селери
- 2 яблука (кисло-солодкі)
- 50 г грецьких горіхів
- 2 ст. л. майонезу
- 1 ст. л. лимонного соку
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Стебла селери промити та нарізати дрібними шматочками. Горіхи очистити від шкаралупи та дрібно порізати, легко обсмажити на сухій сковорідці до появи приємного аромату. При цьому обов'язково постійно помішувати їх лопаткою.
- Яблука очистити від шкірки та серцевини, порізати м'якоть невеликими шматочками та полити лимонним соком в окремій мисочці.
- З'єднати нарізані стебла селери з яблуками та горіхами, заправити майонезним соусом та уважно й ретельно перемішати.
- При подачі посипати кожну порцію сіллю та свіжомеленим перцем. Насолоджуйтесь смаком природних інгредієнтів, що додають гармонійність у кожній ложці. Смачного!
Цікавий факт:
Селера є одним із найстаріших овочів, відомих людству. Вона була популярною у стародавньому Єгипті, де вважалася святою рослиною. Для давніх греків та римлян селера була символом перемоги та слави. Сьогодні вона залишається важливим інгредієнтом у кулінарному світі, додаючи свіжості та аромату багатьом стравам.