Салат зі стебла селери

Салат зі стебла селери
4.6
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 15 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 стебла селери
  • 2 яблука (кисло-солодкі)
  • 50 г грецьких горіхів
  • 2 ст. л. майонезу
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Стебла селери промити та нарізати дрібними шматочками. Горіхи очистити від шкаралупи та дрібно порізати, легко обсмажити на сухій сковорідці до появи приємного аромату. При цьому обов'язково постійно помішувати їх лопаткою.
  2. Яблука очистити від шкірки та серцевини, порізати м'якоть невеликими шматочками та полити лимонним соком в окремій мисочці.
  3. З'єднати нарізані стебла селери з яблуками та горіхами, заправити майонезним соусом та уважно й ретельно перемішати.
  4. При подачі посипати кожну порцію сіллю та свіжомеленим перцем. Насолоджуйтесь смаком природних інгредієнтів, що додають гармонійність у кожній ложці. Смачного!

Цікавий факт:

Селера є одним із найстаріших овочів, відомих людству. Вона була популярною у стародавньому Єгипті, де вважалася святою рослиною. Для давніх греків та римлян селера була символом перемоги та слави. Сьогодні вона залишається важливим інгредієнтом у кулінарному світі, додаючи свіжості та аромату багатьом стравам.