Салат із печінки тріски з яйцем

Салат із печінки тріски з яйцем
4.4
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 банка консервованої печінки тріски
  • 2 яйця
  • 1 цибулина
  • 100 г твердого сиру
  • 2-3 ст.л. майонезу
  • невеликий пучок зелени та зеленої цибулі
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Яйця покласти в каструлю, залити холодною водою та поставити на вогонь. Варити протягом 10 хвилин після закипання, після чого злити кип'яток та залити яйця холодною водою. Дати яйцям повністю остигнути.
  2. Сир та очищені від шкаралупи яйця натерти на дрібній тертці, скласти в одну миску. Зелену цибулю промити, дрібно нарізати.
  3. Ріпчасту цибулю очистити, нарізати чвертькільцями, покласти в невелику ємність, залити 1-2 ст.л. оцту або лимонного соку, додати щіпку солі, 0,5 ч.л. цукру та перетерти. Залишити цибулю маринуватися на 10-15 хвилин.
  4. Відкрити банку з консервованою печінкою тріски, злити зайву олію. Розтерти печінку виделкою, перекласти її в миску, додати подрібнені варені яйця з сиром, мариновану цибулю та перемішати.
  5. Заправити салат з печінки тріски з яйцем майонезом, додати подрібнену зелень, не поспішаючи, ретельно та уважно перемішати. Подавати салат до столу можна одразу після приготування. Смачного!

Цікаво, що:

  • Печінка тріски містить багато корисних речовин, таких як Омега-3 жирні кислоти, які сприяють зміцненню серцево-судинної системи.
  • Подрібнені зелень та цибулю можна замінити свіжими овочами за сезоном, наприклад, додати свіжі помідори або огірки.
  • Цей салат чудово підходить як холодна закуска на природу або пікнік, а також може стати елегантним доповненням до святкового столу.
  • Прикрасьте салат листям свіжої зелені або кількома креветками, щоб створити особливий акцент на презентацію страви.