Салат із печінки тріски з яйцем

Кухня
Інгредієнти:
- 1 банка консервованої печінки тріски
- 2 яйця
- 1 цибулина
- 100 г твердого сиру
- 2-3 ст.л. майонезу
- невеликий пучок зелени та зеленої цибулі
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Яйця покласти в каструлю, залити холодною водою та поставити на вогонь. Варити протягом 10 хвилин після закипання, після чого злити кип'яток та залити яйця холодною водою. Дати яйцям повністю остигнути.
- Сир та очищені від шкаралупи яйця натерти на дрібній тертці, скласти в одну миску. Зелену цибулю промити, дрібно нарізати.
- Ріпчасту цибулю очистити, нарізати чвертькільцями, покласти в невелику ємність, залити 1-2 ст.л. оцту або лимонного соку, додати щіпку солі, 0,5 ч.л. цукру та перетерти. Залишити цибулю маринуватися на 10-15 хвилин.
- Відкрити банку з консервованою печінкою тріски, злити зайву олію. Розтерти печінку виделкою, перекласти її в миску, додати подрібнені варені яйця з сиром, мариновану цибулю та перемішати.
- Заправити салат з печінки тріски з яйцем майонезом, додати подрібнену зелень, не поспішаючи, ретельно та уважно перемішати. Подавати салат до столу можна одразу після приготування. Смачного!
Цікаво, що:
- Печінка тріски містить багато корисних речовин, таких як Омега-3 жирні кислоти, які сприяють зміцненню серцево-судинної системи.
- Подрібнені зелень та цибулю можна замінити свіжими овочами за сезоном, наприклад, додати свіжі помідори або огірки.
- Цей салат чудово підходить як холодна закуска на природу або пікнік, а також може стати елегантним доповненням до святкового столу.
- Прикрасьте салат листям свіжої зелені або кількома креветками, щоб створити особливий акцент на презентацію страви.