Тефтелі в мультиварці з підливою

Тефтелі в мультиварці з підливою
3.9
(7)
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг свинячо-яловичого фаршу
  • 350-400 мл чистої води
  • 150 г рису
  • 1 цибулина
  • 1 яйце
  • 3 ст.л. сметани
  • 2 ст.л. кетчупу
  • 1,5 ст.л. борошна
  • кілька гілочок кропу (або сушений кріп)
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Очистіть цибулину та дрібно наріжте її ножем.
  2. У глибокій мисці поєднайте фарш, цибулю, яйце та рис (рис перед цим обов'язково промийте під струмком прохолодної води та  дайте йому стекти). Соліть і перчіть за смаком.
  3. Ретельно все перемішайте.
  4. Об'єднайте кетчуп, сметану та борошно в одному посуді та розмішайте їх виделкою.
  5. Поступово додавайте воду тоненьким струмочком, додайте сіль і перемішайте соус до однорідної консистенції.
  6. Після цього замісіть фарш та відбийте з невеликої висоти об дно миски. Це зробить ваші тефтелі ще соковитішими. Потім сформуйте тефтелі приблизно однакового розміру (вийде близько 6-8 штук).
  7. У мультиварку додайте трохи рослинного масла і розігрійте його в режимі "Жарка" або "Випічка".
  8. Покладіть тефтелі в розігріте масло і смажте їх з усіх сторін до золотистості в тому ж режимі. Це займе близько 7-10 хвилин.
  9. Залийте тефтели в мультиварці підливою, додайте лавровий лист разом із горошинами перцю.
  10. Якщо ви використовуєте сушену зелень - додайте її на цьому етапі. Готуйте тефтелі в режимі "Тушіння" протягом 40 хвилин.
  11. Після закінчення програми відкрийте кришку, посипте тефтелі дрібно нарізаною свіжою зеленню та закрийте кришку знову. Залиште тефтели з підливкою в мультиварці ще на 10 хвилин. Якщо ви використовували сушену зелень, просто вимкніть мультиварку та залиште її на 10-15 хвилин.
  12. Подавайте тефтели гарячими. Смачного!

Цей рецепт додасть різноманіття до вашого столу і захопить смаком всю вашу родину. Тепер ви знаєте, як готувати справжні тефтели в мультиварці з ароматним соусом.