Тефтелі в мультиварці з підливою
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг свинячо-яловичого фаршу
- 350-400 мл чистої води
- 150 г рису
- 1 цибулина
- 1 яйце
- 3 ст.л. сметани
- 2 ст.л. кетчупу
- 1,5 ст.л. борошна
- кілька гілочок кропу (або сушений кріп)
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Очистіть цибулину та дрібно наріжте її ножем.
- У глибокій мисці поєднайте фарш, цибулю, яйце та рис (рис перед цим обов'язково промийте під струмком прохолодної води та дайте йому стекти). Соліть і перчіть за смаком.
- Ретельно все перемішайте.
- Об'єднайте кетчуп, сметану та борошно в одному посуді та розмішайте їх виделкою.
- Поступово додавайте воду тоненьким струмочком, додайте сіль і перемішайте соус до однорідної консистенції.
- Після цього замісіть фарш та відбийте з невеликої висоти об дно миски. Це зробить ваші тефтелі ще соковитішими. Потім сформуйте тефтелі приблизно однакового розміру (вийде близько 6-8 штук).
- У мультиварку додайте трохи рослинного масла і розігрійте його в режимі "Жарка" або "Випічка".
- Покладіть тефтелі в розігріте масло і смажте їх з усіх сторін до золотистості в тому ж режимі. Це займе близько 7-10 хвилин.
- Залийте тефтели в мультиварці підливою, додайте лавровий лист разом із горошинами перцю.
- Якщо ви використовуєте сушену зелень - додайте її на цьому етапі. Готуйте тефтелі в режимі "Тушіння" протягом 40 хвилин.
- Після закінчення програми відкрийте кришку, посипте тефтелі дрібно нарізаною свіжою зеленню та закрийте кришку знову. Залиште тефтели з підливкою в мультиварці ще на 10 хвилин. Якщо ви використовували сушену зелень, просто вимкніть мультиварку та залиште її на 10-15 хвилин.
- Подавайте тефтели гарячими. Смачного!
Цей рецепт додасть різноманіття до вашого столу і захопить смаком всю вашу родину. Тепер ви знаєте, як готувати справжні тефтели в мультиварці з ароматним соусом.