Сабджі
Кухня
Інгредієнти:
- 700 г картоплі
- 2 середні кабачки
- 250 г сиру паніра (або адигейського сиру)
- 3 ст.л. сметани (20% або 25% жирності)
- 1 ст.л. топленого масла (або вершкового, 1,5 ст.л.)
- 1 ч.л. насіння гірчиці (переважно чорної)
- 0,5 ч.л. меленої паприки
- 0,5 ч.л. каррі
- 0,5 ч.л. асафетіди (або 1 зубчик часнику)
- сіль і перець за смаком
Рецепт приготування:
- Кабачки найкраще брати молоді. Якщо ви маєте зрілі або перезрілі овочі, спочатку очистіть їх від шкірки та насіння. Поріжте м'якоть кабачків на великі кубики, розташуйте їх на листі, змастивши його тонким шаром рослинної олії, та збризніть ще олією викладені кабачки. Запікайте близько 20-30 хвилин до м'якості при 180°С в духовці.
- Запечені кабачки для сабджі перекладіть в окрему миску. Так само приготуйте картоплю: очистіть від шкірки, поріжте на великі кубики або невеликі часточки (після цього обов'язково повністю висушіть картоплю від вологи за допомогою серветок або паперового рушника), розташуйте на листі та збризніть рослинною олією. Запікайте 25-30 хвилин до рум'яного кольору.
- У каструлі з товстим дном або у глибокій сковороді розітріть топлене або вершкове масло, додайте всі спеції і обсмажте їх на слабкому вогні, постійно помішуючи, доки вони не об'єднаються в однорідну масу (важливо не перегрівати спеції).
- Додайте до спецій сметану та ретельно змішайте.
- Практично одразу можна додати до отриманого соусу кабачки.
- Через 1-2 хвилини додайте до сабджі картоплю, трохи посоліть і перемішайте. Тушкуйте страву приблизно 5 хвилин на малому вогні під кришкою.
- Сир паніра або адигейський сир наріжте кубиками невеликого розміру, додайте до страви і періодично помішуйте. Готуйте ще 5 хвилин на невеликому або середньому вогні без кришки.
- Готовий сабджі слід зняти з вогню, накрити кришкою і залишити не менше як на 15 хвилин. Після цього страву, що настоялася, можна подавати до столу. Смачного!
Зауваження:
Сабджи - це чудовий спосіб приготування овочів у смачному соусі. Можна експериментувати зі спеціями та сиром для власного смаку!