Ішлі кюфта

Ішлі кюфта
4.2
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Оболонка для ішлі кюфта:

  • 500 г яловичини (або яловичого фаршу)
  • склянка (об'ємом 250 мл) булгуру
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. паприки
  • 1 ч.л. солі
  • чорний мелений перець - за смаком

Начинка для ішлі кюфта:

  • 0,5 кг свинячо-яловичого або яловичого фаршу
  • 3 цибулини
  • 100 г грецьких горіхів (вага ядер без скорлупи)
  • спеції за смаком (мелена паприка, коріандр, чебрець і орегано)
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Очистіть горіхи від шкаралупи, наріжте їх та обсмажте на сухій сковоріді, поки не з'явиться приємний аромат.
  2. Залийте булгур гарячою водою (400-500 мл) і залиште на 10 хвилин, щоб він напитався водою. Потім злийте залишок води.
  3. Пропустіть булгур через м'ясорубку, додайте сире яйце, фарш, паприку, сіль та перець за смаком. Ретельно перемішайте все, закрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник.
  4. Дрібно наріжте горіхи ножем, очистіть та дрібно наріжте цибулю.
  5. Розігрійте трохи рослинної олії на сковоріді, додайте цибулю і пасеруйте її на слабкому вогні до золотистого кольору. Потім додайте фарш та обсмажуйте його, постійно розбиваючи комочки, протягом близько 15 хвилин.
  6. Додайте до фаршу горіхи, всі спеції, сіль і перець за смаком, перемішайте.
  7. Сформуйте з м'ясного фаршу з булгуром коржик товщиною 5 мм.
  8. На центр коржику покладіть приблизно 2 ч.л. начинки з горіхами.
  9. Закрийте начинку м'ясним фаршем, з'єднайте та защипайте краї.
  10. Відправте котлети в холодильник на півгодини.
  11. Доведіть до кипіння близько 1 л води, трохи підсоліть її. Через півгодини опустіть котлети в киплячу воду на 3 хвилини (опускайте партіями не більше 3 котлет).
  12. Обсмажте всі котлети з обох сторін на сковоріді, розігрітій на 2-3 ст.л. рослинної олії, до золотистості.
  13. Подавайте ішлі кюфта до столу гарячими, з будь-яким гарніром та соусом на ваш смак. Смачного!

Ішлі кюфта - це чудовий спосіб скуштувати страву витонченої східної кухні. Завдяки поєднанню м'ясного фаршу, булгуру та грецьких горіхів, ця страва стане справжнім відкриттям для вашого гастрономічного досвіду. Аромат та смак ішлі кюфта завоюють вас і вашіх гостей. Спробуйте цей рецепт, пориньте у світ східних смаків!