Куряча бризоль

Куряча бризоль
4.7
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 курячих філе (або 1 велика грудка)
  • 2 яйця
  • 4 ст.л. борошна
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Кожне філе розріжте вздовж більш товстої сторони і розгорніть.
  2. Накрийте курку харчовою плівкою і обережно відбийте молотком.
  3. Чим тонше ви відіб'єте філе, тим краще для бризолі (але не до просвітів у м'ясі).
  4. Посоліть відбите м'ясо з обох боків і відкладіть.
  5. Так само відбийте друге філе.
  6. Викладіть борошно на тарілку.
  7. В окремій глибокій тарілці збийте яйця виделкою.
  8. Рівномірно розподіліть 1 ст.л. рослинного масла на сковороду і розігрійте її.
  9. Обваляйте куряче філе з обох сторін у борошні.
  10. Потім обваляйте бризоль в яєчному клярі.
  11. Переверніть.
  12. Викладіть на сковороду з розігрітим маслом.
  13. Смажте бризоль з курки на середньому вогні приблизно 2-3 хвилини з обох сторін.
  14. Переверніть на інший бік і підсмажте до золотистої скоринки. Перекладіть готову бризоль на серветки або паперовий рушник, щоб він ввібрав у себе зайвий жир. Так само обвалюйте у борошні і яєчному клярі друге філе, смажте його з обох сторін в 1 ст.л. рослинного масла.
  15. Курячу бризоль подають гарячою, з будь-яким соусом і гарніром на ваш смак (ідеально підходять свіжі овочі). Смачного!

Цікаво:

Куряча бризоль - це справжня класика гастрономії, але чи знали ви, що її можна збризнути лимонним соком і посипати порізаним базиліком для освіжаючого смаку?

Також спробуйте експериментувати з різними соусами та спеціями, щоб додати неповторного смаку вашій страві. Бажаємо вам смачного та нових кулінарних відкриттів!