Куряча бризоль
Кухня
Інгредієнти:
- 2 курячих філе (або 1 велика грудка)
- 2 яйця
- 4 ст.л. борошна
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Кожне філе розріжте вздовж більш товстої сторони і розгорніть.
- Накрийте курку харчовою плівкою і обережно відбийте молотком.
- Чим тонше ви відіб'єте філе, тим краще для бризолі (але не до просвітів у м'ясі).
- Посоліть відбите м'ясо з обох боків і відкладіть.
- Так само відбийте друге філе.
- Викладіть борошно на тарілку.
- В окремій глибокій тарілці збийте яйця виделкою.
- Рівномірно розподіліть 1 ст.л. рослинного масла на сковороду і розігрійте її.
- Обваляйте куряче філе з обох сторін у борошні.
- Потім обваляйте бризоль в яєчному клярі.
- Переверніть.
- Викладіть на сковороду з розігрітим маслом.
- Смажте бризоль з курки на середньому вогні приблизно 2-3 хвилини з обох сторін.
- Переверніть на інший бік і підсмажте до золотистої скоринки. Перекладіть готову бризоль на серветки або паперовий рушник, щоб він ввібрав у себе зайвий жир. Так само обвалюйте у борошні і яєчному клярі друге філе, смажте його з обох сторін в 1 ст.л. рослинного масла.
- Курячу бризоль подають гарячою, з будь-яким соусом і гарніром на ваш смак (ідеально підходять свіжі овочі). Смачного!
Цікаво:
Куряча бризоль - це справжня класика гастрономії, але чи знали ви, що її можна збризнути лимонним соком і посипати порізаним базиліком для освіжаючого смаку?
Також спробуйте експериментувати з різними соусами та спеціями, щоб додати неповторного смаку вашій страві. Бажаємо вам смачного та нових кулінарних відкриттів!