Різотто в мультиварці

Різотто в мультиварці
4.0
(9)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500 г курячого бульйону
  • 300 г курячого філе
  • 250 г сухого рису (рекомендовано сорт Арборіо)
  • 150 мл білого сухого вина
  • 1 цибулина
  • 100 мл вершків 20 або 25%
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 1 ч.л. сушеного базиліку
  • 1 ч.л. сушеної петрушки
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Очистіть і нашаткуйте цибулю дрібненькими шматочками.
  2. Промийте куряче філе, обсушіть його і наріжте на маленькі кубики.
  3. У чашу мультиварки додайте оливкову (або іншу рослинну) олію і встановіть режим "Смаження" на 15 хвилин. Покладіть туди цибулю і смажте її протягом близько 5 хвилин, помішуючи лопаткою, до золотистого кольору.
  4. Додайте рис і перемішайте (рис можна не мити).
  5. Влийте біле сухе вино, ще раз перемішайте і готуйте, помішуючи, поки воно майже повністю не вбереться в рис.
  6. Встановіть режим "Тушкування" на півгодини. Поступово (по 100 мл приблизно) доливайте гарячий курячий бульон, ретельно перемішуючи кожен раз. Як тільки порція бульйону вбереться в рис - доливайте новий.
  7. Приблизно через 15 хвилин після початку тушкування додайте сушену зелень, куряче філе і перемішайте.
  8. Після додавання курки з зеленню продовжуйте доливати бульйон і готувати ризотто в мультиварці, постійно помішуючи.
  9. В кінці (після того, як вбереться весь бульон) влийте підігріті вершки і перемішайте. Посоліть і поперчіть різотто в мультиварці за смаком, дайте ще півхвилини покипіти і розкладіть по тарілках.
  10. Подавайте різотто з куркою гарячим, за бажанням можна посипати тертим пармезаном. Смачного!

Цікавинка:

Різотто - це страва, яка належить до класу італійських рисових страв. Вона славиться своєю кремовою консистенцією і ароматним смаком, завдяки специфічному методу приготування, коли рис поступово вбирає рідину. Цей рецепт додає різотто неперевершений смак завдяки сухому білому вину та ніжним вершкам, а також впевнено гармонує з курячим філе, забезпечуючи більше білка та ситості страві. Спробуйте приготувати цей італійський делікатес вдома та порадуйте ним своїх близьких!