Індичка під сливовим соусом

Кухня
Інгредієнти:
- 1 філе індички (можна також взяти качку або курочку)
- 5 великих слив (свіжих або заморожених)
- 100 мл червоного сухого вина
- 1 невелика фіолетова цибулина
- 2 ст.л. ткемалі
- кілька гілочок чебрецю
- сіль та перець за смаком
Рецепт приготування:
- Розріжте філе індички на дві рівні частини, кожну трохи відбийте, після чого приправте сіллю та перцем. Намажте трохи оливковою олією кожен шматочок індички і залиште маринуватися протягом кількох хвилин.
- Смажте мариноване м'ясо до готовності з обох сторін на грилі або в сковороді (останню слід змастити тонким шаром олії).
- Для сливового соусу підготуйте інгредієнти. Помийте сливи, розріжте навпіл та видаліть кісточку.
- Очистіть і дрібно наріжте цибулю, підсмажте її на сковороді в суміші вершкового та рослинного масел, додаючи чебрець та червоне сухе вино.
- Готуйте цибулю, постійно помішуючи лопаткою, доки майже весь алкоголь не випариться. Додайте соус ткемалі та перемішайте.
- Посоліть, додайте цукор за смаком, додайте нарізані сливи та смажте на середньому вогні, постійно помішуючи. Коли сливи розігріються - зніміть сковороду з вогню і пропустіть (протріть) соус через сито.
- Подаючи індичку на стіл, полийте її сливовим соусом. Смачного!
Результат цього рецепту - неймовірно апетитна страва, яка точно прикрасить будь-яке свято або обід. Різноманітність та смак сливового соусу гармонійно доповнюють сік індички, створюючи неперевершену комбінацію. Завдяки цьому рецепту, ви завжди будете мати в арсеналі особливу страву для особливих випадків. Не забудьте подати страву з вишуканим вином і насолодитися її смаком!