Паста з телятиною

Кухня
Інгредієнти:
- 180 г пасти
- 200 г помідорів черрі
- 100-120 г моцарели
- 100 г телятини (вага вже готового м'яса)
Соус до пасти:
- 50 г пармезану
- 40 г свіжого базиліку
- 2 ст.л. рослинної олії
- 1 ст.л. дрібно нарізаних грецьких горіхів
- 1 зубчик часнику
Рецепт приготування:
- Телятину бажано перед приготуванням страви запікти в духовці (1 година при 180°C, у фользі) або відварити в киплячій підсоленій воді (1-1,5 години). Охолоджене м'ясо розібрати на волокна або нарізати часточками.
- Помідори черрі розрізати навпіл, викласти різаними сторонами догори в вогнетривку форму, полити олією та відправити в розігрітий до 180°C духовий шкаф.
- Тим часом приготувати соус Песто: промити і дрібно нарвати базилік, горіхи грецькі обсмажити на сухій сковороді до виникнення приємного аромату і подрібнити в крихту кавомолкою або за допомогою ножа, пармезан натерти на тертці, зубчик часнику очистити і нарізати дрібно. Подрібнити все до стану однорідної суміші за допомогою блендера, поступово доливаючи пару ложок рослинної олії. Якщо соус вийшов дуже густий - можна трохи розбавити його чистою водою.
- Пасту відварити в киплячій підсоленій воді до готовності, згідно з інструкцією на упаковці (близько 7-10 хвилин в залежності від розміру виробів та сорту борошна). Злити воду і перекласти в сковороду або каструлю. Додати до пасти крупно натертий (або нарізаний) сир моцарела, подрібнену телятину, запечені помідори черрі і соус. Розігріти все протягом хвилини-двох на середньому вогні, помішуючи лопаткою. Посолити за смаком. Подавати пасту з телятиною і соусом Песто до столу гарячою. Смачного!
Як бачите, все тут готується дуже просто. Тепер, коли у вас є цей смачний рецепт, можете здивувати своїх гостей або сім'ю чудовим обідом. Паста завжди радує і додає смаку до вашого життя!