Нудлі по-українськи
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі
- 0,5 кг яловичини
- 1-2 цибулини
- 1 велика морква
- сіль та перець за смаком
Нудлі:
- близько 150 г борошна (стільки, скільки візьме тісто)
- 120 мл кефіру
- 3 зубчики часнику
- кілька гілочок кропу
- 1/4 ч.л. соди
- щіпка солі
Рецепт приготування:
- Очистіть цибулю та моркву. Цибулю наріжте дрібненькими шматочками, а моркву натріть на великій тертці.
- У глибокій каструлі з товстим дном розігрійте 2-3 ст.л. рослинної олії. Додайте цибулю і смажте її на невеликому вогні протягом 2-3 хвилин до легкого золотистого кольору, постійно помішуючи. Додайте моркву і продовжуйте смажити ще кілька хвилин, часто помішуючи.
- Далі в каструлю додайте яловичину, нарізану кубиками, збільшіть вогонь до середнього або сильного і смажте ще 5-7 хвилин, помішуючи лопаткою. Долийте приблизно 150 мл кип'ятку і тушкуйте м'ясо до готовності (приблизно годину) при слабкому кипінні, поступово підливаючи воду по мірі випаровування.
- Поки готується м'ясо, приготуйте тісто для нудлів. Влийте кефір в миску, додайте сіль і соду та ретельно перемішайте виделкою. Поступово, по ложці додавайте борошно і мішайте. Тісто повинно вийти не дуже щільне, але здатне формувати густу кулю і розкочуватись. Покрийте його харчовою плівкою і залиште настоятися півгодини при кімнатній температурі.
- Картоплю очистіть і наріжте на великі шматочки або брусочки. Приготуйте її на сковороді з 2-3 ст.л. рослинної олії на середньому вогні, періодично помішуючи лопаткою, до напівготовності (5-7 хвилин).
- Коли м'ясо стане м'яким, додайте до нього картоплю (за бажанням можна обійтися без смаження, додаючи сиру картоплю) і перемішайте. Долийте стільки кип'ятку, щоб вода рівномірно покрила картоплю. Готуйте все разом при слабкому кипінні приблизно півгодини. Додайте трохи солі та перцю за смаком.
- Розкачайте тісто в тонку прямокутну пластину, змастіть тонким шаром масла (можна маслом, в якому смажилася картопля), посипте різаним кропом та рівномірно покрийте часником, пропущеним через часничницю.
- Згорніть тісто щільно в рулет. Наріжте цей рулет на шматочки завтовшки 1,5 см.
- Викладіть нудлі зверху картоплі, за необхідності долийте ще трохи води. Після закипання тушкуйте ще 15 хвилин на слабкому вогні.
- Через 15 хвилин нудлі збільшаться в розмірах у 2 рази, тоді підсоліть, поперчіть та додайте спеції за смаком. Зніміть каструлю з вогню та викладіть її вміст по тарілках.
- Подавайте нудлі по-українськи гарячими. Смачного!
Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся традиційним смаком України разом з рідними та близькими. Нудлі по-українськи точно стануть вашою улюбленою стравою на осінні та зимові вечори.