Нудлі по-українськи

Нудлі по-українськи
3.8
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 0,5 кг яловичини
  • 1-2 цибулини
  • 1 велика морква
  • сіль та перець за смаком

Нудлі:

  • близько 150 г борошна (стільки, скільки візьме тісто)
  • 120 мл кефіру
  • 3 зубчики часнику
  • кілька гілочок кропу
  • 1/4 ч.л. соди
  • щіпка солі

Рецепт приготування:

  1. Очистіть цибулю та моркву. Цибулю наріжте дрібненькими шматочками, а моркву натріть на великій тертці.
  2. У глибокій каструлі з товстим дном розігрійте 2-3 ст.л. рослинної олії. Додайте цибулю і смажте її на невеликому вогні протягом 2-3 хвилин до легкого золотистого кольору, постійно помішуючи. Додайте моркву і продовжуйте смажити ще кілька хвилин, часто помішуючи.
  3. Далі в каструлю додайте яловичину, нарізану кубиками, збільшіть вогонь до середнього або сильного і смажте ще 5-7 хвилин, помішуючи лопаткою. Долийте приблизно 150 мл кип'ятку і тушкуйте м'ясо до готовності (приблизно годину) при слабкому кипінні, поступово підливаючи воду по мірі випаровування.
  4. Поки готується м'ясо, приготуйте тісто для нудлів. Влийте кефір в миску, додайте сіль і соду та ретельно перемішайте виделкою. Поступово, по ложці додавайте борошно і мішайте. Тісто повинно вийти не дуже щільне, але здатне формувати густу кулю і розкочуватись. Покрийте його харчовою плівкою і залиште настоятися півгодини при кімнатній температурі.
  5. Картоплю очистіть і наріжте на великі шматочки або брусочки. Приготуйте її на сковороді з 2-3 ст.л. рослинної олії на середньому вогні, періодично помішуючи лопаткою, до напівготовності (5-7 хвилин).
  6. Коли м'ясо стане м'яким, додайте до нього картоплю (за бажанням можна обійтися без смаження, додаючи сиру картоплю) і перемішайте. Долийте стільки кип'ятку, щоб вода рівномірно покрила картоплю. Готуйте все разом при слабкому кипінні приблизно півгодини. Додайте трохи солі та перцю за смаком.
  7. Розкачайте тісто в тонку прямокутну пластину, змастіть тонким шаром масла (можна маслом, в якому смажилася картопля), посипте різаним кропом та рівномірно покрийте часником, пропущеним через часничницю.
  8. Згорніть тісто щільно в рулет. Наріжте цей рулет на шматочки завтовшки 1,5 см.
  9. Викладіть нудлі зверху картоплі, за необхідності долийте ще трохи води. Після закипання тушкуйте ще 15 хвилин на слабкому вогні.
  10. Через 15 хвилин нудлі збільшаться в розмірах у 2 рази, тоді підсоліть, поперчіть та додайте спеції за смаком. Зніміть каструлю з вогню та викладіть її вміст по тарілках.
  11. Подавайте нудлі по-українськи гарячими. Смачного!

Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся традиційним смаком України разом з рідними та близькими. Нудлі по-українськи точно стануть вашою улюбленою стравою на осінні та зимові вечори.