Тефтелі під сметанним соусом у духовці

Тефтелі під сметанним соусом у духовці
4.5
(10)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 700 г свинячо-яловичого фаршу
  • 2 цибулини
  • 1 болгарський перец
  • 1 морква
  • 100 г твердого сиру
  • 5 ст.л. сметани
  • 1 яйце
  • 1 ст.л. борошна
  • невеликий шматочок кореня селери
  • 2 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Приготуйте всі інгредієнти для тефтель у сметанному соусі. Фарш краще всього відбивати руками (скласти долонями в кулю і кинути в миску, провести цю процедуру кілька разів), це зробить страву соковитішою.
  2. Одну цибулину з двома зубчиками часнику очистіть і якомога дрібно наріжте. Додайте до фаршу разом з сирим яйцем, посоліть та поперчіть, додайте спеції за смаком.
  3. Добре перемішайте. Залиште приготовлений фарш маринуватися під час приготування сметанного соусу для тефтель.
  4. Другу цибулину очистіть, наріжте дрібними кубиками, моркву очистіть та натріть на великій тертці. На сковороді розігрійте кілька ложок рослинної олії і викладіть порізану цибулю. Обсмажте її до золотистого кольору протягом 3-4 хвилин на малому вогні, додайте ще 1-2 ложки олії, додайте моркву та смажте 2-3 хвилини, майже постійно помішуючи лопаткою.
  5. Потім додайте нарізаний болгарський перець (без насіння), тушкуйте все разом ще кілька хвилин. Корінь селери очистіть, натріть на великій тертці, додайте до овочів і перемішайте. Посоліть, поперчіть підсмажку за смаком.
  6. В невелику миску висипте ложку борошна та, швидко помішуючи її віночком або ложкою, влийте тонким струмочком 250-300 мл чистої теплої води. Додайте сметану до овочів, перемішайте та поступово влийте борошняний розчин. При потребі додайте сіль з перцем. Прокип'ятіть декілька секунд після закипання, добре помішуючи соус лопаткою, і зніміть з вогню.
  7. Зі заздалегідь підготовленого фаршу сформуйте середні за розміром кульки, покладіть їх у форму, вкриту фольгою (останню бажано слабо збризнути або змастити рослинною олією).
  8. Залийте тефтелі сметанним соусом, поставте у попередньо розігріту до 200°C духовку на півгодини.
  9. Вийміть форму з духовки та рівномірно посипте поверхню запечених тефтелів тертим сиром. Запікайте ще 15 хвилин при тій самій температурі, щоб розтопити сир та отримати рум'яну скоринку.
  10. Після вказаного часу тефтелі під сметанним соусом та сиром готові. Вийміть їх з духовки, дайте трохи охолонути і подавайте гарячими з будь-яким гарніром за вашим смаком. Смачного!