Тефтелі під сметанним соусом у духовці
Кухня
Інгредієнти:
- 700 г свинячо-яловичого фаршу
- 2 цибулини
- 1 болгарський перец
- 1 морква
- 100 г твердого сиру
- 5 ст.л. сметани
- 1 яйце
- 1 ст.л. борошна
- невеликий шматочок кореня селери
- 2 зубчики часнику
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Приготуйте всі інгредієнти для тефтель у сметанному соусі. Фарш краще всього відбивати руками (скласти долонями в кулю і кинути в миску, провести цю процедуру кілька разів), це зробить страву соковитішою.
- Одну цибулину з двома зубчиками часнику очистіть і якомога дрібно наріжте. Додайте до фаршу разом з сирим яйцем, посоліть та поперчіть, додайте спеції за смаком.
- Добре перемішайте. Залиште приготовлений фарш маринуватися під час приготування сметанного соусу для тефтель.
- Другу цибулину очистіть, наріжте дрібними кубиками, моркву очистіть та натріть на великій тертці. На сковороді розігрійте кілька ложок рослинної олії і викладіть порізану цибулю. Обсмажте її до золотистого кольору протягом 3-4 хвилин на малому вогні, додайте ще 1-2 ложки олії, додайте моркву та смажте 2-3 хвилини, майже постійно помішуючи лопаткою.
- Потім додайте нарізаний болгарський перець (без насіння), тушкуйте все разом ще кілька хвилин. Корінь селери очистіть, натріть на великій тертці, додайте до овочів і перемішайте. Посоліть, поперчіть підсмажку за смаком.
- В невелику миску висипте ложку борошна та, швидко помішуючи її віночком або ложкою, влийте тонким струмочком 250-300 мл чистої теплої води. Додайте сметану до овочів, перемішайте та поступово влийте борошняний розчин. При потребі додайте сіль з перцем. Прокип'ятіть декілька секунд після закипання, добре помішуючи соус лопаткою, і зніміть з вогню.
- Зі заздалегідь підготовленого фаршу сформуйте середні за розміром кульки, покладіть їх у форму, вкриту фольгою (останню бажано слабо збризнути або змастити рослинною олією).
- Залийте тефтелі сметанним соусом, поставте у попередньо розігріту до 200°C духовку на півгодини.
- Вийміть форму з духовки та рівномірно посипте поверхню запечених тефтелів тертим сиром. Запікайте ще 15 хвилин при тій самій температурі, щоб розтопити сир та отримати рум'яну скоринку.
- Після вказаного часу тефтелі під сметанним соусом та сиром готові. Вийміть їх з духовки, дайте трохи охолонути і подавайте гарячими з будь-яким гарніром за вашим смаком. Смачного!