Печінка в томатному соусі

Печінка в томатному соусі
4.8
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг яловічої(свинячої/курячої) печінки
  • 120 мл кип'ятку
  • 1 велика цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • 3-4 ст.л. соєвого соусу
  • 2-3 ст.л. рослинної олії
  • 2 ст.л. томатної пасти
  • 1-2 ст.л. крохмалю
  • 1 ст.л. меду
  • 1 ч.л. меленої паприки
  • 1 ч.л. солі
  • 0,5 ч.л. чорного меленого перцю

Рецепт приготування:

  1. Печінку бажано перед початком замочити в молоці або суміші води з молоком у співвідношенні 1:1 (або можна просто в чистій воді). Потім промити в теплій воді, зняти білу шкірку. Протерти як слід і нарізати печінку на тонкі смужки.
  2. Відбити смужки печінки молоточком або кухонним молотком, накривши їх харчовою плівкою, щоб уникнути бризок.
  3. Відбити смужки нарізати на невеликі кубики.
  4. Покласти печінку в миску.
  5. Додати крохмаль.
  6. Посипати сіллю, чорним меленим перцем та паприкою.
  7. Часник очистити і якомога дрібніше нарізати ножем або пропустити через прес для часнику.
  8. Додати рослинну олію.
  9. Все добре перемішати ложкою і залишити на 20-30 хвилин при кімнатній температурі для маринування.
  10. Влити до невеликої миски соєвий соус.
  11. Додати томатну пасту.
  12. Далі - мед.
  13. Розбавити усе кип'ятком і добре розмішати.
  14. Розмішати соус до повного розчинення меду та отримання однорідного кольору.
  15. Розігріти на сковороді ложку рослинної олії і викласти мариновану печінку в томатно-медовому соусі.
  16. Обсмажити печінку на середньому (або трохи більше середнього) вогні, постійно помішуючи лопаткою, до підрум'янення з усіх боків. Це займе приблизно 3-5 хвилин.
  17. Цибулю очистити і нарізати тонкими напівкільцями, покласти на сковорідку до печінки і перемішати.
  18. Тушкувати печінку з цибулею на середньому вогні, помішуючи, приблизно 5-7 хвилин.
  19. Додати до печінки томатний соус, перемішати і тушкувати на слабкому кипінні ще 5-7 хвилин до готовності. Додати сушену або свіжу зелень (за бажанням). Зняти з вогню, накрити кришкою і залишити на декілька хвилин. Подавати печінку в томатному соусі до столу гарячою, з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!

Цей неймовірний рецепт печінки в томатному соусі вражає своїм поєднанням соковитості печінки та ароматного томатного медового соусу. Це страва, яка неодмінно припаде до душі шанувальникам експериментів на кухні та гурманам. Вона ідеально підходить як для сімейної вечері, так і для святкового столу. Різноманітні смаки та текстури роблять цю страву по-справжньому неперевершеним делікатесом.