Гречана локшина зі свининою
Кухня
Інгредієнти:
- до 400 г свинини
- 150 г гречаної локшини
- 3 маленькі болгарські перці різних кольорів (або 3 половинки звичайного перцю)
- 100 г цукіні
- 1 цибулина
- 50 мл соєвого соусу
- 2 ст.л. оливкової олії
- 2 зубчики часнику
- 1/3 ч.л. цукру або меду
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Промийте свинину та обсушіть паперовим рушником. Покладіть лапшу в киплячу підсолену воду та варіть до готовності (згідно з інструкцією на упаковці). Викладіть локшину на друшляк, дайте стекті воді та дайте локшині охолонути.
- Поріжте м'ясо на невеликі тонкі прямокутники, покладіть на розігріту сковорідку з оливковою олією. Смажте свинину, постійно помішуючи, приблизно 8-10 хвилин на середньому вогні.
- Після смаження м'яса (або паралельно на іншій сковорідці) розігрійте ще декілька ложок рослинної олії, покладіть туди подрібнений часник. Смажте його 2-3 хвилини на слабкому вогні, потім додайте нарізану напівкільцями цибулю. Смажте ще 4-5 хвилин на вогні трохи вище слабкого.
- У той самий час наріжте очищений від насіння болгарський перець соломкою. Цукіні очистіть від шкірки та наріжте соломкою такого ж розміру, як і солодкий перець. Додайте овочі до обсмаженої цибулі з часником, поперчіть та смажте ще 10 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.
- Додайте до сковорідки з овочами обсмажене м'ясо, перемішайте і добре прогрійте. Потім додайте гречану локшину, влийте соєвий соус (попередньо змішайте його з цукром або медом) і перемішайте. Накрийте кришкою, зменшіть вогонь, тушкуйте 3 хвилини. Зніміть сковорідку з вогню, розподіліть гречану локшину зі свининою та овочами по тарілкам, прикрасьте кунжутом і подавайте до столу. Смачного!
Спробуйте змішати азійські смаки з улюбленими інгредієнтами. Цей рецепт - чудовий спосіб збільшити багаж ваших кулінарних експериментів та здивувати близьких оригінальним поєднанням смаків. Якщо ви любите азіатську кухню та експерименти в приготуванні, ця страва точно заслуговує на вашу увагу!