Паста "Болоньєзе"

Паста "Болоньєзе"
4.2
(14)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400-500 г свинячо-яловичого фаршу
  • 300 г пасти з твердих сортів пшениці
  • 1 банка помідорів у власному соку або 3 свіжі помідори
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 1 стебло селери (за бажанням)
  • 2-3 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком
  • пармезан та зелень (для прикраси)

Рецепт приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти для пасти Болоньєзе. Якщо у вас немає стебла селери, його можна замінити фенхелем або просто взяти більшу цибулину. Свіжі помідори можна підготувати, очистивши їх від шкірки (зробити надріз хрестом, опустити в киплячу воду на хвилину, охолодити в холодній воді і потім зняти шкірку) і подрібнивши м'яку масу в блендері, картоплем'ялці або м'ясорубці.
  2. Очистіть та наріжте цибулю кубиками.
  3. Стебло селери промийте і дрібно наріжте ножем.
  4. Моркву очистіть і натріть на дрібній тертці.
  5. Розігрійте 2-3 ст. л. рослинної олії на сковороді або у глибокій каструлі та додайте цибулю. Смажте на помірному вогні близько 2 хвилин, потім додайте селеру і смажте ще 2 хвилини, постійно помішуючи. Додайте терту моркву і тушкуйте овочі до м'якості ще 1-2 хвилини. Зніміть з вогню і залиште охолонути.
  6. На окремій сковорідці розігрійте декілька ложок олії і вилийте свинячо-яловичий фарш. Смажте його на великому або трохи вище середнього вогні, постійно помішуючи та розминаючи комки лопаткою. Коли фарш виділить сік, дайте йому потушитись у власному соку, приблизно 5-6 хвилин. Потім знову готуйте його, помішуючи, доки фарш трохи не зарум'яніє в олії.
  7. Під час приготування фаршу сваріть пасту відповідно до інструкції на упаковці (близько 10 хвилин у киплячій підсоленій воді). Щоб довгі спагетті не ламалися, а зберегли свою форму, макаронні вироби потрібно опускати в воду поступово, по мірі того, як вони будуть "плавитися" і легко згинатися.
  8. Поки готується фарш, завершіть приготування соусу Болоньєзе: поєднайте обсмажений фарш з овочами в одній сковорідці, додайте подрібнені помідори або помідори у власному соку та поставте на середній вогонь. Після закипання додайте подрібнений зубчик часнику, сіль, перець за смаком і перемішайте. Готуйте під кришкою, періодично помішуючи, приблизно 10-15 хвилин.
  9. Повністю готову пасту/спагетті викладіть на друшляк. За кілька хвилин до готовності додайте в соус Болоньєзе подрібнений зубчик-два часнику (можна роздавити часник часникодавкою), за бажанням також можна додати сушений базилік та петрушку. Готуйте, помішуючи, ще декілька хвилин і зніміть з вогню. Розкладіть "гніздечками" спагетті по тарілкам. У центрі кожного "гніздечка" покладіть 3-4 столові ложки соусу з фаршу. Подавайте пасту Болоньєзе до столу гарячою, прикрасивши тертим пармезаном та/або свіжою зеленню. Смачного!

Спробуйте цей рецепт та насолоджуйтеся вишуканим смаком італійської кухні прямо у себе вдома. Паста Болоньєзе - ідеальний варіант для сімейного обіду або особливого заходу. Завдяки свіжим овочам та ароматному фаршу ця страва завжди буде центром уваги на вашому столі. Готуйте з задоволенням!