Рибні биточки

Рибні биточки
5.0
(14)
Метод: На плиті
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Рибні біточки:

  • 800 г філе тріски
  • 3 яйця
  • 1 цибулина
  • 5 ст.л. борошна
  • 1 ст.л. каперсів (за бажанням)
  • невеликий пучок кропу та кілька гілочок петрушки
  • кілька пір'їнків зеленої цибулі
  • 1 зубчик часнику
  • щіпка куркуми
  • сіль, перець за смаком

Сметанний соус до біточків:

  • 1 невелика морква
  • 0,5 лайма
  • 2-3 ст.л. сметани 20%
  • 1 редиска
  • 1 ст.л. хрону
  • кілька гілочок тим'яну (чабрецю)
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Очистити зубчик часнику, розрізати вздовж на дві частини.
  2. Всю зелень для біточків з рибного філе промити і дрібно порізати ножем.
  3. Цибулю очистити і порізати середніми шматочками.
  4. Філе тріски промити, висушити паперовим рушником і розділити на великі шматки. Подрібнити філе за допомогою блендеру разом з цибулею до пюреобразної консистенції. Додати каперси, зубчик часнику, всю зелень, одне сире яйце та збити все до однорідності. Вбити по черзі інші два яйця та збити блендером на високій потужності до пишності.
  5. Перелити отриманий фарш в миску, додати сіль з перцем та спеції за смаком, поступово вводити борошно.
  6. На сковороді розігріти декілька ложок рослинної олії, викласти на розігріту сковоріду невеликі овальні біточки. Обсмажити їх з усіх сторін до рум'яності на вогні трохи вище середнього, потім знизити вогонь, накрити кришкою і прогріти ще 2-3 хвилини до готовності.
  7. Моркву очистити і натерти на крупній тертці.
  8. Редиску вимити, видалити хвостик і натерти на дрібній тертці.
  9. З половини лайму вичавити сік (1-2 ст.л.) і процідити його через сито від кісточок і м'якоті.
  10. Об'єднати в одній мисці всі інгредієнти для соусу, посолити, поперчити за смаком, добре перемішати.
  11. Подавати рибні біточки до столу гарячими, особливо смачно зі сметанним соусом. Смачного!

Цікавий факт:

Риба – це джерело незамінних омега-3 жирних кислот, які корисні для мозку та серця. Додавання різноманітних трав і спецій до рецепту не лише підкреслить смак біточків, але й збагатить їх ароматом та корисними речовинами.