Тефтелі, як у дитячому садку

Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг курячого або свино-яловичого фаршу
- 1 цибулина
- 80 г рису (сухого)
- 1 яйце
- сіль, перець за смаком
Соус для тефтелів:
- 350-400 мл чистої води
- 1 ст.л. томатної пасти
- 2 ч.л. борошна
- лавровий лист
- сіль за смаком
Рецепт приготування:
- Рис промийте, дайте стекті воді та пересипте його у каструлю з великою кількістю киплячої підсоленої води. Варіть рис до напівготовності, приблизно 15 хвилин при слабкому кипінні.
- Відкиньте рис на друшляк та ретельно промийте під струмом холодної води, дайте йому стекті. Очистіть цибулю та наріжте її великими шматками, пропустіть разом з фаршем через м'ясорубку.
- За бажанням, можна цибулю перед тим порізати на дрібні шматочки та підсмажити до золотистого кольору на слабкому вогні в рослинному маслі. Для дитячого харчування краще додати цибулю сирою.
- З'єднайте в одній мисці фарш із цибулею, рисом, сирим яйцем, посоліть та поперчіть за смаком. З отриманої маси сформуйте невеликі круглі тефтелі та обваляйте їх у борошні.
- На сковороді або в казанку розігрійте 2-3 ст.л. рослинного масла на сильному вогні. Перекладіть на сковороду невелику порцію тефтелів та обсмажте їх по 2-3 хвилини з кожного боку, щоб вони лише слабенько зарум'янились.
- В окремому посуді змішайте 200-250 мл води з томатною пастою, додайте півчайної ложки солі, лавровий лист і розмішайте. Залийте тефтелі отриманим соусом та доведіть їх до кипіння.
- Тушіть тефтелі потрібно близько 15 хвилин під кришкою на слабкому вогні. За цей час приготуйте сметанний соус: змішайте сметану з 2-3 ст.л. теплої води, розмішайте виделкою до однорідності. Додайте борошно та ретельно перемішайте.
- Постійно помішуючи сметано-борошняну масу, поступово доливайте залишок води. Додайте сметанний соус до тефтелів та перемішайте. Тушіть тефтелі ще 15 хвилин на слабкому вогні під кришкою. Ближче до кінця додайте сіль і перець за смаком, посипте подрібненою зеленню та зніміть з вогню.
- Накрийте каструлю/сковороду кришкою та залиште настоятися принаймні 10-15 хвилин. Подавайте дитячі тефтели до столу гарячими, поливши томатно-сметанним соусом. Смачного!