Тефтелі, як у дитячому садку

Тефтелі, як у дитячому садку
4.0
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг курячого або свино-яловичого фаршу
  • 1 цибулина
  • 80 г рису (сухого)
  • 1 яйце
  • сіль, перець за смаком

Соус для тефтелів:

  • 350-400 мл чистої води
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 2 ч.л. борошна
  • лавровий лист
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Рис промийте, дайте стекті воді та пересипте його у каструлю з великою кількістю киплячої підсоленої води. Варіть рис до напівготовності, приблизно 15 хвилин при слабкому кипінні.
  2. Відкиньте рис на друшляк та ретельно промийте під струмом холодної води, дайте йому стекті. Очистіть цибулю та наріжте її великими шматками, пропустіть разом з фаршем через м'ясорубку.
  3. За бажанням, можна цибулю перед тим порізати на дрібні шматочки та підсмажити до золотистого кольору на слабкому вогні в рослинному маслі. Для дитячого харчування краще додати цибулю сирою.
  4. З'єднайте в одній мисці фарш із цибулею, рисом, сирим яйцем, посоліть та поперчіть за смаком. З отриманої маси сформуйте невеликі круглі тефтелі та обваляйте їх у борошні.
  5. На сковороді або в казанку розігрійте 2-3 ст.л. рослинного масла на сильному вогні. Перекладіть на сковороду невелику порцію тефтелів та обсмажте їх по 2-3 хвилини з кожного боку, щоб вони лише слабенько зарум'янились.
  6. В окремому посуді змішайте 200-250 мл води з томатною пастою, додайте півчайної ложки солі, лавровий лист і розмішайте. Залийте тефтелі отриманим соусом та доведіть їх до кипіння.
  7. Тушіть тефтелі потрібно близько 15 хвилин під кришкою на слабкому вогні. За цей час приготуйте сметанний соус: змішайте сметану з 2-3 ст.л. теплої води, розмішайте виделкою до однорідності. Додайте борошно та ретельно перемішайте.
  8. Постійно помішуючи сметано-борошняну масу, поступово доливайте залишок води. Додайте сметанний соус до тефтелів та перемішайте. Тушіть тефтелі ще 15 хвилин на слабкому вогні під кришкою. Ближче до кінця додайте сіль і перець за смаком, посипте подрібненою зеленню та зніміть з вогню.
  9. Накрийте каструлю/сковороду кришкою та залиште настоятися принаймні 10-15 хвилин. Подавайте дитячі тефтели до столу гарячими, поливши томатно-сметанним соусом. Смачного!