Габаджоу в кисло-солодкому соусі

Габаджоу в кисло-солодкому соусі
5.0
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг свинини
  • 0,5 л рослинного масла
  • 2 цибулини
  • 200 г консервованих ананасів
  • 1 болгарський перець
  • 1 морква
  • 1 яйце
  • 5 ст. ложок крохмалю
  • 50 мл соєвого соусу
  • 0,5 лимону (тільки сік)
  • 4 зубчики часнику
  • 20 г кореня імбиру (2-3 см)
  • 2 ст.л. борошна
  • 1 ст.л. меду
  • сіль, чорний та червоний мелений перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Свинину промийте, насухо обсушіть та наріжте прямокутними шматочками. Відбийте їх до шматочків із сторонами приблизно 2 х 3 см, товщиною 0,5-1 см.
  2. Цибулю очистіть, наріжте напівкільцями (вздовж, а не впоперек), моркву очистіть та натріть на тертці для моркви по-корейськи.
  3. Консервовані ананаси поріжте дрібними кубиками, болгарський перець вимийте, видаліть насіння і поріжте м'якоть часточками. Часник та корінь імбиру очистіть, наріжте дрібними тонкими пластинами. У невелику миску всипте ложку крохмалю, долийте до неї 4 ст.л. чистої води та ретельно перемішайте.
  4. У окрему миску всипте крахмал, що залишився, борошно, додайте 100 мл льодяної(!) води та перемішайте. Додайте до отриманої суміші яєчний білок і знову перемішайте до однорідності. Поєднайте отриманий кляр зі свининою та перемішайте.
  5. У глибокій сковороді або казанку розігрійте рослинне масло. Як тільки воно почне потріскувати, - опустіть у нього партію шматочків свинини в клярі. Смажте м'ясо до рум'яності, приблизно 5-7 хвилин, після чого перекладіть його на паперовий рушник, щоб позбутися від зайвого масла.
  6. Таким чином поступово просмажте всі інші шматочки м'яса. Накрийте його кришкою, щоб воно не так швидко остигало. У окремій сковороді розігрійте 3 ст.л. рослинного масла, всипте часник з імбиром і готуйте 1 хвилину, постійно помішуючи лопаткою.
  7. Додайте цибулю з морквою, та смажте овочі 6 хвилин на помірному вогні. Потім додайте нарізані ананаси з болгарським перцем і готуйте, помішуючи, 5 хвилин.
  8. У той час вичавіть сік із половини лимона, ретельно розітріть його з медом та соєвим соусом. Поєднайте отриману суміш із крохмалем та 4 ст.л. води, перемішайте та перелийте отриманий соус у сковороду до овочів.
  9. Посоліть, поперчіть овочевий пасерований соус за смаком, готуйте ще 6-8 хвилин, періодично помішуючи. Розкладіть смажену свинину по тарілках, полийте кисло-солодким соусом з овочами та подавайте до столу гарячим. Смачного!

Доповнення:

Ця страва походить з китайської кухні, вона має неперевершений смак та аромат. Кисло-солодкий соус чудово поєднується зі смаженою свининою, а додавання ананасів робить цю страву справжнім дивом смаку. Вона відмінно підходить як для повсякденного обіду, так і для святкового столу.

Один із цікавих фактів про китайську кухню - вона визнана однією з найдавніших на світі. Традиції та секрети її готування передавались з покоління в покоління протягом тисячоліть. Успіх цієї кухні полягає в унікальному поєднанні смаків та використанні свіжих та якісних продуктів.

Спробуйте цей рецепт, відчуйте справжню магію китайської кухні просто у своїй кухні. Бажаємо смачного!