Тако (Такос)

Тако (Такос)
4.4
(8)
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 8 коржів тортильяс
  • 300 гр м'яса (підійде курка, свинина або яловичина)
  • 1 помідор
  • 1 болгарський перець
  • 1 цибулина
  • 50 гр твердого сиру
  • соус для начинки за смаком (можна використовувати кетчуп, сметану або майонез) - не обов'язково
  • 2 ст.л. оцту 9%
  • гострий соус чилі (за смаком), можна замінити меленим червоним перцем
  • кілька гілочок петрушки
  • 1 ч.л. цукру
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Для приготування тако можна взяти готові тортильї або приготувати їх самому (рецепт у рубриці Випічка/Несолодка випічка). Цибулю нарізати півкільцями і скласти в невелику ємність. Засипати цибулю цукром, залити оцтом і ретельно перемішати.
  2. Петрушку промити, обсушити і дрібно нарізати, змішати з цибулею. Залишити цибулю із зеленню маринуватися на 15-20 хвилин. Тим часом приготувати начинку для такос. Болгарський перець вимити, очистити від насіння і порізати перець дрібними кубиками.
  3. М'ясо курки або свинини промити, обсушити і пропустити через м'ясорубку. Замість цього можна нарізати м'ясо кубиками або соломкою. На сковорідці розігріти кілька ложок олії і викласти м'ясо/фарш.
  4. Смажити м'ясо/фарш на середньо-сильному вогні близько 5-7 хвилин. Потім додати помідори з болгарським перцем, зменшити вогонь до середнього і ретельно перемішати. Обсмажувати начинку ще кілька хвилин, додати сіль, перець і спеції за смаком, знову перемішати.
  5. Влити в сковороду близько 50-70 мл води, додати соус чилі за смаком і перемішати. Через 1-2 хвилини зняти сковорідку з вогню і залишити остигати. У центр тортильї покласти 3-4 ст.л. начинки з фаршу, покрити її маринованою цибулею із зеленню й обережно з'єднати краї коржа.
  6. Сир натерти на дрібній тертці та посипати начинку. За бажанням зверху на начинку такос можна покласти трохи соусу. Подавати тако бажано в гарячому вигляді. Смачного!

Тако - популярна мексиканська страва, яка походить від іспанського слова "taco", що означає "велика куля" або "закуска". Тако вважається однією з найкращих страв для гарного настрою та дружніх зустрічей із сім'єю та друзями. У Мексиці щорічно відзначають Національний день тако, де різні регіональні варіації цієї страви стають головним атракціоном святкування.