Як приготувати баклажани в мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 2 баклажани (вагою близько 250 гр кожен)
- 200 гр сметани будь-якої жирності
- 4 ст.л. томатної пасти
- 2 зубчики часнику
Рецепт приготування страви:
- Баклажани ретельно вимити й нарізати вздовж довгими скибочками. Викласти шматки баклажанів у мультиварку і встановити режим Випічка. Готувати баклажани в мультиварці приблизно 5 хвилин у зазначеному режимі до м'якості. За бажанням можна обсмажити баклажани на грилі з двох боків.
- Потім посолити баклажани і скропити олією (не обов'язково). Часник очистити і дуже дрібно нарізати ножем. З'єднати в невеликій ємності сметану з томатною пастою, часником і ретельно розмішати. Посолити й поперчити соус за смаком.
- Змастити поверхню кожного шматка баклажанів сметанним соусом і закрити кришку мультиварки. Тушкувати баклажани в мультиварці близько 20-30 хвилин у режимі Тушкування. Потім відкрити кришку, перекласти баклажани на тарілку і подавати до столу. Смачного!
Баклажани містять велику кількість антиоксидантів, таких як антоціани, які допомагають знизити ризик серцевих захворювань і поліпшити здоров'я шкіри. Також баклажани містять вітаміни групи В, вітамін К і фолієву кислоту, які важливі для правильного функціонування організму.