Кабачкова запіканка в мультиварці

Кабачкова запіканка в мультиварці
4.6
(11)
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг кабачків
  • 2 болгарські перці
  • 150 мл вершків 15-20% (можна замінити сметаною тієї ж жирності, злегка розведеною молоком)
  • 1 цибулина
  • 100 гр твердого сиру
  • 1 морква
  • кілька пір'їн зеленої цибулі
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Якщо ви використовуєте молоді кабачки, їх можна не чистити. Старі кабачки з товстою шкіркою необхідно почистити. Порізати кабачки невеликими кубиками, соломкою або півколами.
  2. Цибулю очистити й дрібно порізати. Моркву почистити і натерти на крупній тертці. Болгарський перець вимити, очистити від насіння і нарізати тонкими півкільцями. Якщо ви хочете приготувати кабачкову запіканку в духовці - розігрійте її до 180С.
  3. У чашу мультиварки/сковорідку влити кілька ложок олії та розігріти (в режимі Випічка). Потім додати в розігріту олію подрібнену цибулю й обсмажити її до золотистого кольору протягом 2-3 хвилин, помішуючи. Додати моркву і смажити ще пару хвилин.
  4. Паралельно просмажити болгарський перець до готовності (5-7 хвилин). Потім обсмажити кабачки до готовності протягом 5-7 хвилин, помішуючи. Важливо не солити і не перчити всі овочі під час смаження.
  5. Форму або чашу мультиварки змастити 1 ч.л. вершкового масла. Викласти на дно форми третину кабачків, покрити половиною сиру. Наступним шаром викласти смажений болгарський перець, знову шар кабачків. Покрити все сиром, що залишився, викласти засмажку з цибулі з морквою і закрити кабачками, що залишилися.
  6. Сир натерти на тертці й посипати запіканку. Вершки/сметану з'єднати в невеликій ємності з сіллю, перцем і спеціями за смаком (сметану трохи розбавити молоком). Рівномірно залити все отриманим соусом.
  7. Готується кабачкова запіканка в мультиварці 10 хвилин у режимі Запікання. У духовці ця страва запікається приблизно 5-7 хвилин за температури 180С.
  8. Через зазначений час вийняти форму з духовки/перекласти запіканку з кабачків з мультиварки на тарілку і нарізати її порційними шматочками. Подавати кабачкову запіканку до столу гарячою. Смачного!

Не соромтеся експериментувати зі спеціями та додатковими інгредієнтами, щоб створити власний унікальний смак. Запам'ятайте, що кулінарне мистецтво - це про творчість і задоволення від їжі!