Кабачкова запіканка в мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг кабачків
- 2 болгарські перці
- 150 мл вершків 15-20% (можна замінити сметаною тієї ж жирності, злегка розведеною молоком)
- 1 цибулина
- 100 гр твердого сиру
- 1 морква
- кілька пір'їн зеленої цибулі
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Якщо ви використовуєте молоді кабачки, їх можна не чистити. Старі кабачки з товстою шкіркою необхідно почистити. Порізати кабачки невеликими кубиками, соломкою або півколами.
- Цибулю очистити й дрібно порізати. Моркву почистити і натерти на крупній тертці. Болгарський перець вимити, очистити від насіння і нарізати тонкими півкільцями. Якщо ви хочете приготувати кабачкову запіканку в духовці - розігрійте її до 180С.
- У чашу мультиварки/сковорідку влити кілька ложок олії та розігріти (в режимі Випічка). Потім додати в розігріту олію подрібнену цибулю й обсмажити її до золотистого кольору протягом 2-3 хвилин, помішуючи. Додати моркву і смажити ще пару хвилин.
- Паралельно просмажити болгарський перець до готовності (5-7 хвилин). Потім обсмажити кабачки до готовності протягом 5-7 хвилин, помішуючи. Важливо не солити і не перчити всі овочі під час смаження.
- Форму або чашу мультиварки змастити 1 ч.л. вершкового масла. Викласти на дно форми третину кабачків, покрити половиною сиру. Наступним шаром викласти смажений болгарський перець, знову шар кабачків. Покрити все сиром, що залишився, викласти засмажку з цибулі з морквою і закрити кабачками, що залишилися.
- Сир натерти на тертці й посипати запіканку. Вершки/сметану з'єднати в невеликій ємності з сіллю, перцем і спеціями за смаком (сметану трохи розбавити молоком). Рівномірно залити все отриманим соусом.
- Готується кабачкова запіканка в мультиварці 10 хвилин у режимі Запікання. У духовці ця страва запікається приблизно 5-7 хвилин за температури 180С.
- Через зазначений час вийняти форму з духовки/перекласти запіканку з кабачків з мультиварки на тарілку і нарізати її порційними шматочками. Подавати кабачкову запіканку до столу гарячою. Смачного!
Не соромтеся експериментувати зі спеціями та додатковими інгредієнтами, щоб створити власний унікальний смак. Запам'ятайте, що кулінарне мистецтво - це про творчість і задоволення від їжі!