Рецепт: Овочеве рагу в мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 1 баклажан
- 1 кабачок
- 3 помідори
- 200-250 мл овочевого бульйону (можна замінити водою)
- 2 морквини
- 1 цибулина
- кілька гілочок петрушки
- 2 зубчики часнику
- 1 ч.л. меленої зіри (кумина)
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Баклажани з кабачками і помідорами ретельно вимити і порізати кубиками однакового розміру (сторона близько 1,5 см). Моркву очистити і порізати дрібними шматочками. Цибулю очистити та нарізати тонкими півкільцями. Часник очистити та подрібнити ножем.
- У мультиварку влити кілька ложок рослинної олії і встановити режим Мультиповар 160С або Випічка (Смаження). Всипати в мультиварку з розігрітою олією цибулю й обсмажити її до золотистого кольору, помішуючи, протягом 3-4 хвилин.
- Потім додати в мультиварку кабачки з баклажанами, помідорами, часником, зірою і перемішати. Готувати овочі в мультиварці 5 хвилин у тому ж режимі, періодично помішуючи.
- Овочевий бульйон/воду підігріти до гарячого стану і влити в мультиварку з овочами. Петрушку промити, обсушити і дрібно нарізати. Готувати рагу в мультиварці приблизно 5 хвилин, додати петрушку, сіль, перець і ретельно перемішати. Після цього встановити режим Тушкування.
- Готувати овочеве рагу в мультиварці ще 15 хвилин у зазначеному режимі. Потім залишити рагу під кришкою ще на 5 хвилин. Зняти кришку, розкласти рагу по тарілках і подавати до столу. Смачного!
Багато зі складових цього рецепта, таких як баклажани, кабачки, помідори та петрушка, містять багато антиоксидантів і вітамінів, які корисні для організму. Отже, споживання овочевого рагу сприяє покращенню вашого здоров'я та самопочуття. Насолоджуйтеся смачними та корисними стравами!