Суп "Грудзянка"
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг груздів (свіжих, солених або маринованих)
- 0,5 кг картоплі
- 200 г цибулі
- пучок свіжої зелені - кропа та петрушки
- сметана - за бажанням
- сіль, перець, спеції - за смаком
Рецепт приготування:
- Свіжі грузді потрібно промити та замочити на ніч у великій кількості води. Злити воду, ретельно очистити гриби, видалити спори та знову промити.
- Мариновані або солені грузді можна просто промити. Нарізати гриби на невеликі шматочки та скласти в каструлю з киплячою підсоленою водою.
- Довести грузді до кипіння та варити протягом 5 хвилин, після чого відкинути на друшляк. В каструлі вскипятити свіжу воду, додати сіль та викласти гриби. Варити їх близько півгодини при слабкому кипінні.
- Тим часом очистити та нарізати маленькими кубиками картоплю, додати її до киплячого грибного бульйону через 15 хвилин після початку варки грибів.
- Цибулю очистити та дрібно нарізати, моркву також очистити та натерти на грубій тертці. На сковороді розігріти 3-4 ст. л. рослинної олії, додати цибулю та смажити її близько 3 хвилин на невеликому вогні до золотистого кольору.
- Додати моркву та смажити овочі ще пару хвилин на такому ж невеликому вогні, помішуючи лопаткою. Через 10 хвилин після додавання картоплі додати овочеве підсмаження до супу, додати спеції, сіль та перець за смаком, варити ще 5-7 хвилин до готовності.
- Зелень промити та нашаткувати, додати до готового супу з груздями та зняти з вогню. Накрити каструлю кришкою та залишити "Груздянку" настоятися принаймні 15 хвилин. Зняти кришку, розлити суп по тарілках та подавати до столу. Особливо смачним суп буде зі сметаною. Смачного!
Цей суп можна готувати з різних видів грибів, але саме грузді надають йому унікального смаку та аромату. Якщо ви хочете підсилити грибний смак, то можете додати до супу кілька сушених грибів, наприклад, білого чи чорного груздя. Крім того, для того, щоб суп виглядав більш апетитно та насичено, можна додати до нього молочний продукт, наприклад, вершки або сметану. Суп "Груздянка" - це ідеальна страва для того, щоб зігрітися в холодну пору року, а також насолоджуватися грибним смаком протягом всього року.