Грибний суп з плавленим сиром - простий і смачний рецепт

Грибний суп з плавленим сиром - простий і смачний рецепт
3.8
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 л чистої води
  • 400 гр свіжих печериць
  • 3 картоплини
  • 2 плавлені сирки
  • 1 цибулина
  • 50 гр вершкового масла
  • невеликий пучок кропу
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Цибулю очистити і нарізати маленькими шматочками. Гриби ретельно вимити, обсушити та порізати четвертинками або тонкими скибочками. Плавлений сир натерти на великій тертці. Картоплю очистити і нарізати маленькими кубиками.
  2. На сковороду влити 2-3 ст. олії і поставити на вогонь. У розігрітій олії обсмажити до золотистого кольору цибулю, якнайчастіше помішуючи, на невеликому вогні. Додати гриби і готувати на невеликому вогні до випаровування всього соку, періодично помішуючи (близько 15 хвилин).
  3. Наприкінці трохи збільшити вогонь та обсмажити гриби до рум'яності на середньому вогні. Тим часом закип'ятити у каструлю воду, посолити її та опустити картоплю. Варити картоплю близько 10-12 хвилин при слабкому кипінні.
  4. Зелень промити, обсушити та нашаткувати. Додати смажені гриби з цибулею в каструлю із супом, перемішати. Додати в грибний суп тертий плавлений сир і розмішувати до повного розчинення, дати супу покипіти ще хвилину.
  5. Зняти каструлю з вогню, додати зелень, вершкове масло і ретельно перемішати. Накрити каструлю кришкою та залишити на 10-15 хвилин. Зняти кришку, розлити суп із печериць із плавленим сиром по тарілках і подавати до столу. Смачного!

Цей рецепт грибного супу з плавленим сиром є прекрасним варіантом для ситного обіду в будь-яку пору року. Його легко готувати, а на виході отримується наваристий і ароматний суп, який точно зігріє в холодну пору року. Печериці додають супу ніжний смак і текстуру, а плавлений сир робить його кремовим і насиченим. Додайте до супу свіжий кріп для більшого аромату та смаку. Спробуйте цей рецепт і ви не залишитеся байдужим до його неповторного смаку і аромату.