Суп з кукурудзою та овочами - рецепт зі смаком домашньої кухні
Кухня
Інгредієнти:
- банку консервованої кукурудзи, вагою близько 400 гр
- 1 невеликий кабачок (вагою близько 250 гр)
- 2 картоплини
- 100-150 гр плавленого сиру
- 1 цибулина
- 80 гр моркви
- 40 гр кореня селери
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Цибулю очистити і дрібно порізати, моркву очистити і натерти разом з очищеною селерою на великій тертці. Картопля очистити і нарізати однаковими кубиками невеликого розміру. Кабачок вимити, при необхідності очистити від шкірки і насіння (якщо молодий кабачок - його чистити не потрібно) і порізати кубиками такого ж розміру, як і картопля.
- У каструлі з товстим дном з'єднати ложку топленого (або вершкового) масла з 1-2 ст. рослинної олії, розтопити на слабкому вогні і всипати цибулю. Обсмажувати його на маленькому вогні до золотистого кольору, помішуючи.
- Потім додати в каструлю моркву з селерою, перемішати і смажити ще кілька хвилин на помірному вогні. Потім додати подрібнену картоплю, перемішати і залити приблизно 1 л окропу (вода повинна лише покривати овочі, не більше).
- Після закипання варити овочевий суп 5 хвилин при слабкому кипінні. Потім всипати подрібнений кабачок, додати консервовану кукурудзу разом з рідиною з банки і перемішати все (трохи кукурудзи залишити для прикраси кожної порції).
- Варити суп із кукурудзою приблизно 10-15 хвилин при слабкому кипінні до м'якості всіх овочів. Ближче до кінця варіння додати сіль, спеції та перець за смаком. Плавлений сир натерти на великій тертці, додати готовий суп і розмішувати ложкою до повного розчинення.
- Подрібнити сирний суп з овочами за допомогою блендера до пюреподібної та кремової консистенції. За бажанням трохи підігріти суп, не доводячи до кипіння. Розлити кукурудзяний суп по тарілках, прикрасити вершками/сметаною, кукурудзою, свіжою зеленню та подавати до столу. Смачного!
Цей суп з кукурудзою є дуже популярним у різних кухнях світу. Він має багато корисних властивостей, адже кукурудза містить багато вітамінів та мінералів, які необхідні для здоров'я. Крім того, він легкий і легко засвоюється організмом, що робить його чудовим варіантом для обіду або вечері.