Шоколадна панна-котта
Кухня
Інгредієнти:
- 700 мл вершків 20 або 25%
- 150 г чорного шоколаду
- 70 г цукру
- 50 мл чистої води
- 30 г желатину
- 1 ч.л. ванільного цукру
Рецепт приготування:
- Желатин всипати в невелику ємність, залити холодною водою, розмішати та залишити на 5-10 хвилин. Тим часом влити вершки в каструлю з товстим антипригарним дном та поставити на вогонь.
- Додати до киплячого молока цукор з ванільним цукром і помішувати до повного розчинення крихти. Шоколад дрібно нарубати, додати в киплячі вершки та зняти каструлю з вогню.
- Помішувати до повного розчинення шоколаду в вершках. Желатинову суміш поставити на водяну баню та "розпустити", безперервно помішуючи ложкою, але не доводячи до кипіння. Як тільки всі крихти желатину розчиняться, додати його в шоколадний крем і перемішати.
- Розлити все по порційних формочках і відправити принаймні на 4 години в холодильник. При подачі прикрасити шоколадну панна-котту на свій смак. Приємного чаювання!
Доповнення:
Завжди можна експериментувати зі смаками та прикрасами! Спробуйте додати до крему трохи апельсинової або м'ятної цедри для особливого аромату. Або прикрасьте панна-котту свіжими ягодами та листям м'яти для яскравого літнього акценту.
Запрошуйте друзів на чаювання, здивуйте їх вашим унікальним шоколадним творінням. Нехай цей десерт стане вашим "тузом у рукаві" та незабутнімі ласощами на будь-якому святі!
Пам'ятайте, готування - це мистецтво, де ваша креативність та любов до кулінарії можуть додати особливий шарм до будь-якого страви. Насолоджуйтеся процесом та смаком кожного шматочка шоколадної панна-котти!