Швейцарська меренга

Швейцарська меренга
3.9
(11)
Метод: На плиті
Час приготування: 15 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 яєчних білка
  • 200 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • щіпка лимонної кислоти

Рецепт приготування:

  1. Поставте каструлю з водою на вогонь, підготуйте миску, в якій буде готуватися крем. Миска повинна бути закріплена на каструлі так, щоб її дно торкалося води, але не торкалося дна каструлі.
  2. Розбийте в миску холодні яєчні білки, додайте до них щіпку лимонної кислоти. Збийте білки міксером до стійких піків та поступово додайте цукор з ванільним цукром.
  3. Продовжуйте збивати білки ще хвилину на високій швидкості, після чого поставте їх на водяну баню. Продовжуйте збивати білковий крем ще 7-10 хвилин, постійно перемішуючи його по годинниковій стрілці та зверху донизу.
  4. Зніміть миску з водяної бані, продовжуйте збивати білки з цукром ще півхвилини на високій швидкості. Після повного охолодження отриманий швейцарський білковий крем-меренгу можна використовувати для прикрашання випічки, а також для приготування безе.

Популярний швейцарський білковий крем-меренга вже давно вражає гурманів по всьому світу. Секрет такої ніжності та легкості в його приготуванні полягає в тому, що маса нагрівається над парою, а не на відкритому вогні. Цей спосіб дозволяє зберегти ніжність білків, зробити їх пишними та повітряними.

Ця дивовижна страва може бути самостійним десертом, з легким фруктовим сиропом або зі свіжими ягодами. Крім того, ви можете застосувати крем для декорування тортів, пирогів або кексів, надаючи їм неповторний вигляд та неперевершений смак.

Спробуйте цей рецепт самостійно, порадуйте себе та своїх близьких неймовірно ніжним швейцарським білковим кремом-меренга!