Десерт "Стара Рига"

Десерт "Стара Рига"
4.2
(11)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 мл ананасового соку
  • 400 г сиру
  • 1 банка консервованих ананасів
  • 200 г вершків 30-35% (або якісної сметани близько 30%)
  • 120 г згущеного молока
  • 25 г желатину

Рецепт приготування:

  1. Желатин всипати в миску та, помішуючи його, влити тонким струмком ананасовий сік. Залишити суміш на півгодини.
  2. Потім поставити миску з соком та набряклим желатином на водяну баню. Помішуючи, нагрівати суміш до повного розчинення крихти желатину (але не доводити до кипіння).
  3. Сир протерти через сито або пропустити через м'ясорубку, змішати зі сметаною та збити блендером до однорідної консистенції.
  4. Потім влити згущене молоко, додати ванілін, після чого збивати ще кілька хвилин. Консервовані ананаси нарізати на кубики середнього розміру.
  5. Змішати сирну масу спочатку з кубиками фруктів, а потім з желатином та соком. Перелити масу в одну або декілька силіконових форм та прибрати в холодильник для застигання.
  6. Приблизно через 4-6 годин можна перевернути десерт "Стара Рига" на відповідну плоску тарілку, прикрасити та подавати до столу.

Тепер, коли ви насолоджуєтеся цим чудовим десертом, давайте розкажу дещо цікаве! Назва "Стара Рига" пов'язана зі столицею Латвії, де ананаси, звісно, не ростуть, але десерт таких смаків точно підкорить серця гостей на будь-якому заході. Іноді кулінари використовують культурні асоціації для назв страв, щоб здивувати та вразити своїх гостей.

Також варто зазначити, що цей десерт не тільки смачний, але й корисний. Сир містить багато білка, а ананаси - вітаміни та антиоксиданти. Тож, насолоджуйтесь десертом "Стара Рига" не тільки через його смак, але й заради користі для організму!