Сирний суп з печерицями

Сирний суп з печерицями
5.0
(8)
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2,5 л м'ясного або курячого бульйону (або чистої води)
  • 4 картоплі
  • 250-300 г печериць
  • 2-3 плавленого сиру
  • 1 цибуля
  • 1 морква
  • декілька гілочок свіжої зелені
  • сіль та перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. На початку влийте бульйон в каструлю і поставте на огонь. Підготувати картоплю - очистити та нарізати на однакові кубики маленького розміру. Додати картоплю в киплячий бульйон і довести до кипіння. Варити при слабкому кипінні протягом 15 хвилин.
  2. Підготувати овочі - очистити цибулю та нарізати її на дрібні шматочки, моркву натерти на крупній терці. Печериці добре промити та нарізати на невеликі кубики або тонкі пластинки.
  3. На сковороді розігріти 2-3 ст.л. рослинної олії. Додати цибулю та смажити до золотистого кольору протягом 2-3 хвилин. Додати моркву, перемішати і смажити овочі ще кілька хвилин на середньому вогні, помішуючи.
  4. Перелити зажарку на окрему тарілку. В тій же сковороді, в якій смажили овочі, розігріти ще ложку рослинної олії. Додати нарізані гриби та смажити до готовності, помішуючи (близько 10 хвилин на середньому вогні).
  5. Плавлені сирки натерти на крупній терці.
  6. До киплячого бульйону з картоплею додати печериці, зажарку з овочів та тертий сир. Ретельно перемішати, доки сир повністю розтане.
  7. Готувати сирний суп з печерицями ще 2-3 хвилини на слабкому вогні. Зелень промити та нарізати дрібно, додати до готового супу та зняти з вогню. Сирний суп з грибами буде набагато смачнішим, якщо йому дати настоятись 10-15 хвилин під кришкою.
  8. Розлити суп по тарілках та подавати до столу, прикрасивши за своїм бажанням.