Сирний суп з печерицями
Кухня
Інгредієнти:
- 2,5 л м'ясного або курячого бульйону (або чистої води)
- 4 картоплі
- 250-300 г печериць
- 2-3 плавленого сиру
- 1 цибуля
- 1 морква
- декілька гілочок свіжої зелені
- сіль та перець за смаком
Рецепт приготування:
- На початку влийте бульйон в каструлю і поставте на огонь. Підготувати картоплю - очистити та нарізати на однакові кубики маленького розміру. Додати картоплю в киплячий бульйон і довести до кипіння. Варити при слабкому кипінні протягом 15 хвилин.
- Підготувати овочі - очистити цибулю та нарізати її на дрібні шматочки, моркву натерти на крупній терці. Печериці добре промити та нарізати на невеликі кубики або тонкі пластинки.
- На сковороді розігріти 2-3 ст.л. рослинної олії. Додати цибулю та смажити до золотистого кольору протягом 2-3 хвилин. Додати моркву, перемішати і смажити овочі ще кілька хвилин на середньому вогні, помішуючи.
- Перелити зажарку на окрему тарілку. В тій же сковороді, в якій смажили овочі, розігріти ще ложку рослинної олії. Додати нарізані гриби та смажити до готовності, помішуючи (близько 10 хвилин на середньому вогні).
- Плавлені сирки натерти на крупній терці.
- До киплячого бульйону з картоплею додати печериці, зажарку з овочів та тертий сир. Ретельно перемішати, доки сир повністю розтане.
- Готувати сирний суп з печерицями ще 2-3 хвилини на слабкому вогні. Зелень промити та нарізати дрібно, додати до готового супу та зняти з вогню. Сирний суп з грибами буде набагато смачнішим, якщо йому дати настоятись 10-15 хвилин під кришкою.
- Розлити суп по тарілках та подавати до столу, прикрасивши за своїм бажанням.