Суп з зеленої сочевиці
Кухня
Інгредієнти:
- 1,5 л овочевого або курячого бульйону (або води)
- 0,5 л чистої води
- 3-4 картоплини
- 3 помідори
- 2 стебла селери (не обов'язково)
- 250 г зеленої сочевиці
- 1 цукіні або 1/3 цілого кабачка
- 2 цибулі
- 1 болгарський перець (невеликий)
- 1 морква
- кілька гілочок петрушки
- 2 зубчики часнику
- 1 ч.л. каррі
- 1/2 ч.л. молотої зіри
- сіль та перець за смаком
Рецепт:
- В каструлю налити воду (0,5 л) та поставити на вогонь. Зелену сочевицю промити під струменем холодної води, додати до каструлі з киплячою водою, додати трохи солі, довести до кипіння та варити на помірному вогні протягом 20 хвилин. Видалити утворену піну.
- Після 20 хвилин влити до каструлі гарячий овочевий або курячий бульон (або кип'яток), ретельно перемішати та довести до кипіння.
- Картоплю очистити від шкірки та нарізати на невеликі кубики однакового розміру, додати до киплячого бульону з зеленою сочевицею.
- Моркву очистити та натерти на крупній терці, цибулю очистити та нарізати дрібними шматочками ножем. Часник очистити та дрібно нарізати. Цукіні помити та нарізати на маленькі кубики, розміром як картопля.
- На сковороді розігріти рослинну олію, додати цибулю та часник і смажити на середньому вогні до золотистого кольору, додати натерту моркву.
- Стебла селери помити та нарізати дрібно, помідори також помити та нарізати на маленькі шматочки, болгарський перець очистити від насіння та нарізати соломкою або кубиками. Додати цукіні та болгарський перець через 2-3 хвилини після додавання натертої моркви, перемішати. Ще через 1-2 хвилини додати до овочів помідори, цукіні, зіру, каррі, сіль та перець за смаком, перемішати.
- Готувати овочеву піджарку на помірному вогні протягом близько 5 хвилин, періодично помішуючи.
- Зелень промити та дрібно нарізати. Додати зміст сковороди до супу з зеленої сочевиці, ретельно перемішати, додати дрібно нарізану зелень, сіль та перець за смаком.
- Після закипання вимкнути вогонь, накрити кришкою та залишити на 15 хвилин.
- Зняти кришку, розлити суп по тарілкам та подавати гарячим.