Суп з зеленої сочевиці

Суп з зеленої сочевиці
3.9
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5 л овочевого або курячого бульйону (або води)
  • 0,5 л чистої води
  • 3-4 картоплини
  • 3 помідори
  • 2 стебла селери (не обов'язково)
  • 250 г зеленої сочевиці
  • 1 цукіні або 1/3 цілого кабачка
  • 2 цибулі
  • 1 болгарський перець (невеликий)
  • 1 морква
  • кілька гілочок петрушки
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ч.л. каррі
  • 1/2 ч.л. молотої зіри
  • сіль та перець за смаком

Рецепт:

  1. В каструлю налити воду (0,5 л) та поставити на вогонь. Зелену сочевицю промити під струменем холодної води, додати до каструлі з киплячою водою, додати трохи солі, довести до кипіння та варити на помірному вогні протягом 20 хвилин. Видалити утворену піну.
  2. Після 20 хвилин влити до каструлі гарячий овочевий або курячий бульон (або кип'яток), ретельно перемішати та довести до кипіння.
  3. Картоплю очистити від шкірки та нарізати на невеликі кубики однакового розміру, додати до киплячого бульону з зеленою сочевицею.
  4. Моркву очистити та натерти на крупній терці, цибулю очистити та нарізати дрібними шматочками ножем. Часник очистити та дрібно нарізати. Цукіні помити та нарізати на маленькі кубики, розміром як картопля.
  5. На сковороді розігріти рослинну олію, додати цибулю та часник і смажити на середньому вогні до золотистого кольору, додати натерту моркву.
  6. Стебла селери помити та нарізати дрібно, помідори також помити та нарізати на маленькі шматочки, болгарський перець очистити від насіння та нарізати соломкою або кубиками. Додати цукіні та болгарський перець через 2-3 хвилини після додавання натертої моркви, перемішати. Ще через 1-2 хвилини додати до овочів помідори, цукіні, зіру, каррі, сіль та перець за смаком, перемішати.
  7. Готувати овочеву піджарку на помірному вогні протягом близько 5 хвилин, періодично помішуючи.
  8. Зелень промити та дрібно нарізати. Додати зміст сковороди до супу з зеленої сочевиці, ретельно перемішати, додати дрібно нарізану зелень, сіль та перець за смаком.
  9. Після закипання вимкнути вогонь, накрити кришкою та залишити на 15 хвилин.
  10. Зняти кришку, розлити суп по тарілкам та подавати гарячим.