Суп з манними галушками

 Суп з манними галушками
4.7
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг курячого філе
  • 2 картоплі
  • 1 цибуля
  • 100 г манної крупи
  • 1 морква
  • 1 яйце
  • 50 г вершкового масла
  • декілька гілочок кропу та петрушки
  • 1 зубчик часнику
  • 3-4 горошини чорного перцю
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування:

  1. Промийте куряче філе, покладіть у каструлю і залийте 3 л холодної води. Поставте на сильний вогонь. Після закипання води зменшіть вогонь, зніміть з поверхні бульйону піну та додайте горошини перцю. Варіть курячий бульйон близько 30 хвилин до готовності м'яса.
  2. Очистіть та поріжте картоплю маленькими кубиками, моркву також очистіть та натріть на терці, цибулю мілко наріжте.
  3. Вийміть куряче філе з каструлі з бульйоном на тарілку та залиште охолоджуватися. Додайте до киплячого бульйону трішки солі та дрібно нарізану картоплю, варіть його 10-15 хвилин при слабкому кипінні.
  4. На сковороді розігрійте 2-3 ст. л. рослинної олії та викладіть цибулю, смажте її декілька хвилин до золотистого кольору. Додайте на сковороду моркву та смажте овочі на середньому вогні ще 2-3 хвилини, часто помішуючи. Додайте до сковороди трохи бульйону, розмішайте і вилийте в каструлю з супом.
  5. Куряче філе наріжте невеликими шматочками або розділіть на волокна.
  6. У невеликій мисці розтопіть вершкове масло при кімнатній температурі, додайте сире яйце та збийте виделкою або міксером з щіпкою солі. Додайте до отриманої рідини манку і перемішайте до однорідної консистенції.
  7. Додайте нарізане куряче філе до киплячого супу та розмішайте. Потім додайте до супу манні галушки таким чином: зачерпніть чайною ложкою (попередньо змочивши її водою) трохи тіста та опустіть його в киплячий суп. При цьому тісто легко відстає від ложки.
  8. Часник очистіть та дрібно наріжте, зелень промийте та наріжте.
  9. Варіть курячий суп з манними галушками не більше 1 хвилини після додавання всього тіста. Потім додайте дрібно нарізаний часник із зеленню, перемішайте і зніміть з вогню.
  10. Накрийте каструлю кришкою та залиште на 15 хвилин. Зняти кришку, розділити суп по тарілкам і подавати гарячим.