Суп з манними галушками
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг курячого філе
- 2 картоплі
- 1 цибуля
- 100 г манної крупи
- 1 морква
- 1 яйце
- 50 г вершкового масла
- декілька гілочок кропу та петрушки
- 1 зубчик часнику
- 3-4 горошини чорного перцю
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування:
- Промийте куряче філе, покладіть у каструлю і залийте 3 л холодної води. Поставте на сильний вогонь. Після закипання води зменшіть вогонь, зніміть з поверхні бульйону піну та додайте горошини перцю. Варіть курячий бульйон близько 30 хвилин до готовності м'яса.
- Очистіть та поріжте картоплю маленькими кубиками, моркву також очистіть та натріть на терці, цибулю мілко наріжте.
- Вийміть куряче філе з каструлі з бульйоном на тарілку та залиште охолоджуватися. Додайте до киплячого бульйону трішки солі та дрібно нарізану картоплю, варіть його 10-15 хвилин при слабкому кипінні.
- На сковороді розігрійте 2-3 ст. л. рослинної олії та викладіть цибулю, смажте її декілька хвилин до золотистого кольору. Додайте на сковороду моркву та смажте овочі на середньому вогні ще 2-3 хвилини, часто помішуючи. Додайте до сковороди трохи бульйону, розмішайте і вилийте в каструлю з супом.
- Куряче філе наріжте невеликими шматочками або розділіть на волокна.
- У невеликій мисці розтопіть вершкове масло при кімнатній температурі, додайте сире яйце та збийте виделкою або міксером з щіпкою солі. Додайте до отриманої рідини манку і перемішайте до однорідної консистенції.
- Додайте нарізане куряче філе до киплячого супу та розмішайте. Потім додайте до супу манні галушки таким чином: зачерпніть чайною ложкою (попередньо змочивши її водою) трохи тіста та опустіть його в киплячий суп. При цьому тісто легко відстає від ложки.
- Часник очистіть та дрібно наріжте, зелень промийте та наріжте.
- Варіть курячий суп з манними галушками не більше 1 хвилини після додавання всього тіста. Потім додайте дрібно нарізаний часник із зеленню, перемішайте і зніміть з вогню.
- Накрийте каструлю кришкою та залиште на 15 хвилин. Зняти кришку, розділити суп по тарілкам і подавати гарячим.