Суп-пюре з білої квасолі з ароматною цибулею та прянощами - рецепт з фото

Суп-пюре з білої квасолі з ароматною цибулею та прянощами - рецепт з фото
3.7
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,6 л курячого або овочевого бульйону
  • 200 гр білої сухої квасолі
  • 1 цибулина
  • 4 зубчики часнику
  • гілочка свіжого розмарину
  • 1 лавровий лист
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Білу квасолю скласти в каструлю, залити холодною водою (близько 1 л) і залишити при кімнатній температурі на 10 годин.
  2. Через вказаний час злити воду і залити квасолю бульйоном. Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння бульйон.
  3. Після закипання зняти піну, зменшити вогонь і додати гілочку розмарину з лавровим листом.
  4. Варити білу квасолю протягом 40 хвилин при слабкому кипінні. Цибулю очистити і дрібно нарізати, часник очистити і подрібнити.
  5. На сковороді розігріти 50 мл олії і викласти цибулю з часником, просмажити овочі на слабкому вогні до золотистого кольору (4-5 хвилин).
  6. Зняти сковороду з вогню та залишити остигати. Вийняти з каструлі з квасолею розмарин, лавровий лист і злити половину бульйону, що залишився, в окрему ємність.
  7. Додати засмажку з цибулі та часнику до квасолевого супу та подрібнити його блендером до однорідної пюреподібної консистенції.
  8. При необхідності розбавити суп-пюре бульйоном, що залишився до потрібної консистенції, посолити і поперчити за смаком.
  9. Поставити суп-пюре з білої квасолі на вогонь і підігріти, постійно помішуючи (але не доводячи до кипіння).
  10. Розлити квасолевий суп-пюре по тарілках, прикрасити шматочками шинки або сухариками і подавати до столу. Смачного!

Суп-пюре з білої квасолі - це відмінна альтернатива звичайному супу з м'ясом або овочами. Він багатий на білки та інші корисні речовини, що робить його ідеальним варіантом для вегетаріанців та веганів. А додавання ароматної цибулі та прянощів робить його ще смачнішим та насиченішим смаком. Суп-пюре з білої квасолі легко готується та може стати вашою улюбленою стравою на вечерю або обід. Спробуйте приготувати його самі та насолоджуйтеся чудовим смаком та корисними властивостями цієї страви.