Суп-пюре з білої квасолі з ароматною цибулею та прянощами - рецепт з фото
Кухня
Інгредієнти:
- 0,6 л курячого або овочевого бульйону
- 200 гр білої сухої квасолі
- 1 цибулина
- 4 зубчики часнику
- гілочка свіжого розмарину
- 1 лавровий лист
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Білу квасолю скласти в каструлю, залити холодною водою (близько 1 л) і залишити при кімнатній температурі на 10 годин.
- Через вказаний час злити воду і залити квасолю бульйоном. Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння бульйон.
- Після закипання зняти піну, зменшити вогонь і додати гілочку розмарину з лавровим листом.
- Варити білу квасолю протягом 40 хвилин при слабкому кипінні. Цибулю очистити і дрібно нарізати, часник очистити і подрібнити.
- На сковороді розігріти 50 мл олії і викласти цибулю з часником, просмажити овочі на слабкому вогні до золотистого кольору (4-5 хвилин).
- Зняти сковороду з вогню та залишити остигати. Вийняти з каструлі з квасолею розмарин, лавровий лист і злити половину бульйону, що залишився, в окрему ємність.
- Додати засмажку з цибулі та часнику до квасолевого супу та подрібнити його блендером до однорідної пюреподібної консистенції.
- При необхідності розбавити суп-пюре бульйоном, що залишився до потрібної консистенції, посолити і поперчити за смаком.
- Поставити суп-пюре з білої квасолі на вогонь і підігріти, постійно помішуючи (але не доводячи до кипіння).
- Розлити квасолевий суп-пюре по тарілках, прикрасити шматочками шинки або сухариками і подавати до столу. Смачного!
Суп-пюре з білої квасолі - це відмінна альтернатива звичайному супу з м'ясом або овочами. Він багатий на білки та інші корисні речовини, що робить його ідеальним варіантом для вегетаріанців та веганів. А додавання ароматної цибулі та прянощів робить його ще смачнішим та насиченішим смаком. Суп-пюре з білої квасолі легко готується та може стати вашою улюбленою стравою на вечерю або обід. Спробуйте приготувати його самі та насолоджуйтеся чудовим смаком та корисними властивостями цієї страви.