Буряковий суп з фрикадельками: рецепт з свіжих овочів

Буряковий суп з фрикадельками: рецепт з свіжих овочів
5.0
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 л курячого або овочевого бульйону
  • 2 середні буряки
  • 400-500 гр консервованих помідорів у власному соку (можна замінити 2-3 свіжими помідорами)
  • 1 болгарський перець
  • 1 цибулина
  • 1 ст. вершкового масла
  • 1 зубчик часнику
  • кілька листя кінзи (або суха кінза)
  • сіль, перець за смаком

Фрикадельки для бурякового супу:

  • 0,5 кг свинячо-яловичого або яловичого фаршу
  • 100 мл молока
  • 1-2 скибочки білого хліба
  • 1 яйце
  • сіль, перець за смаком
  • спеції за смаком (зіра, чебрець)

Рецепт приготування страви:

  1. Якщо ви замінюєте консервовані у своєму соку помідори свіжими плодами, їх потрібно підготувати. Зробити на помідорах надріз неглибокий хрестоподібний і покласти овочі в киплячу воду. Через хвилину злити окріп і залити помідори крижаною водою на кілька хвилин.
  2. Вийняти овочі з води, очистити від шкірки і порізати м'якоть на шматочки.
  3. Цибулю очистити і дрібно нарізати, болгарський перець вимити, очистити від насіння і нарізати м'якоть соломкою.
  4. Часник очистити і дуже дрібно нарізати ножем.
  5. Буряк очистити від шкірки і порізати невеликими кубиками приблизно однакового розміру.
  6. М'якуш хліба відокремити від шкірки і залити молоком, залишити на 15 хвилин, зрідка помішуючи.
  7. У каструлі з товстим дном розігріти вершкове та 2-3 ст.л. рослинного масла.
  8. Додати в розігріту олію цибулю і прожарити її на слабкому вогні протягом 3 хвилин, помішуючи.
  9. Додати солодкий перець із часником, посолити, поперчити перемішати та готувати ще пару хвилин.
  10. Додати в каструлю буряк і перемішати, готувати 10 хвилин на середньому вогні, помішуючи.
  11. Додати подрібнені консервовані чи очищені від шкірки свіжі помідори.
  12. З'єднати фарш із сирим яйцем, хлібом (молоко злити), спеціями та перемішати. Посолити та поперчити фарш для фрикадельок за смаком.
  13. У каструлю з овочами влити гарячий курячий бульйон і довести до кипіння.
  14. Опустити в киплячий буряковий суп фрикадельки (набираючи та опускаючи фарш чайною ложкою). Варити буряк із фрикадельками ще 10-15 хвилин при слабкому кипінні.
  15. Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою і залишити на кілька хвилин для остигання.
  16. Зелень промити і дрібно порізати, додати в буряковий суп, перемішати і розлити його по тарілках, особливо смачно зі сметаною. Смачного!

Цей рецепт може бути відмінним варіантом для сімейного обіду, який забезпечить ваш організм важливими поживними речовинами та енергією. Свіжі овочі, такі як буряк, помідори та перець, містять багато вітамінів та мінералів, які корисні для здоров'я. Фрикадельки, зроблені зі свіжого фаршу та спецій, додають страві протеїну та смаку.

Цей буряковий суп також може бути ідеальним варіантом для вегетаріанців та веганів, які можуть замінити курячий бульйон на овочевий та виключити фарш зі своєї страви. Для більшої насиченості смаку можна додати різноманітні спеції, такі як коріандр, паприка або каррі.