Рецепт пиріжків на сметані з печі

Рецепт пиріжків на сметані з печі
4.5
(8)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400-450 г борошна
  • 250 г сметани 20%
  • 3 яйця
  • 5 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. сухого маку (для присипки)
  • 1/4 ч.л. соди
  • щіпка солі

Інструкції:

  1. Сметану і двоє яєць вийміть з холодильника та залиште їх на 15 хвилин, щоб вони зігрілися до кімнатної температури.
  2. Потім додайте до сметани і яєць, сіль і цукор, та ретельно перемішайте за допомогою вінчика до однорідності.
  3. Додайте соду до сметани та перемішайте. Просійте борошно через сито в окрему миску. Додайте просіяне борошно до сметани та ретельно замісіть тісто до однорідності.
  4. Розкатайте тісто в пласт товщиною близько 6 мм, наріжте його на смужки шириною близько 3,5 см. Наріжте смужки на шматки довжиною близько 7-8 см і зробіть в центрі кожного невеликий поздовжній надріз. Протягніть один кінець прямокутного кусочка тіста через надріз в центрі (як вергуни).
  5. Розігрійте духовку до 200 градусів, застеліть деко пергаментним папером або змастіть олією. Викладіть на деко пиріжки, збийте залишок яєць виделкою або вінчіком до однорідності та намажте ним поверхню тіста. Посипте пиріжки маком та відправте деко у розігріту піч.
  6. Пекти пиріжки в духовці близько 20 хвилин до готовності. Вийміть деко та залиште пиріжки на кілька хвилин, щоб вони охолонули. Ці пухкі пиріжки з сметани надзвичайно смачні як у гарячому, так і в охолонотому вигляді.

Підказка:

Якщо ви хочете, щоб ваші пиріжки були ще більш ароматними, додайте у тісто трішки цедри апельсина або лимона. Ви також можете експериментувати з додаванням різних начинок, наприклад, повидла або ягідної начинки. Також можете спробувати замінити мак на кунжут або кокосову стружку, щоб додати більше текстури та смаку до цих пиріжків.