Дзеркальна глазур з какао-порошку
Кухня
Інгредієнти:
- 170 г цукру
- 100 мл води
- 90 мл вершків 30-35%
- 75 г какао-порошку (без цукру)
- 12 г листового желатину (або 15 г порошкового)
Рецепт приготування:
- Якщо ви використовуєте листовий желатин: залийте необхідну кількість холодної води і залиште на 5-7 хвилин. Якщо ви використовуєте порошковий желатин: залійте порошок 80-90 мл холодної води, ретельно розмішайте і залиште на 15-20 хвилин при кімнатній температурі.
- У каструлі змішайте цукор з какао-порошком.
- Додайте жирні вершки та 100 мл води, ретельно перемішайте до повної однорідності.
- Поставте каструлю на середній вогонь і, постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Проваріть протягом 1 хвилини при слабкому кипінні і зніміть з вогню. Розтопіть порошковий желатин на водяній бані, але не доводьте його до кипіння.
- Відіжміть листовий желатин від води і додайте його в дзеркальну глазур з какао (або влийте розтоплений на водяній бані желатин) і ретельно перемішайте до розчинення желатину. Після охолодження щільно накрийте глазур харчовою плівкою та відправте на ніч у холодильник для загусання.
- Коли глазур буде готова, розігрійте її на водяній бані, постійно помішуючи, до 37 градусів (бажано використовувати кулінарний термометр). Швидким рухом перелийте глазур в центр замороженого торту (бажано мусового) та дочекайтесь, поки глазур сама розтечеться по всій поверхні. Після затвердіння глазурі на поверхні торту, відправте торт в холодильник до повного розмороження. Наріжте десерт на шматочки та подавайте до столу. Смачного!