Часникові булочки
Час приготування:
180 хв.
Кухня
Інгредієнти:
Дріжджове тісто для булочок:
- 250 г борошна
- 150 мл молока
- 1 ст.л. вершкового масла
- 1 ч.л. сушеного базиліку
- 1 ч.л. сухих дріжджів (без горки)
- ½ ч.л. солі
- ½ ч.л. цукру
Часникове масло для булочок:
- 60 г вершкового масла
- 1-2 зубчики часнику
- сушена петрушка або кріп - за бажанням
Рецепт приготування:
- Спочатку розтопіть вершкове масло на невеликому вогні або на водяній бані. Очистіть часник, пропустіть його через прес або натріть на дрібній тертці. Змішайте масло з часником, накрийте кришкою й залиште до повного охолодження.
- Приготуйте тісто для булочок: залийте дріжджі теплим (до 40 °C) підсолодженим молоком, розмішайте й залиште на 15 хвилин у теплі.
- У окремій мисці змішайте борошно з сіллю та просійте суміш через сито. Додайте базилік і перемішайте. Коли дріжджова закваска "підніметься" (з'явиться піна на поверхні), поступово вводьте її у суху суміш, замішуючи тісто ложкою.
- В кінці замісу додайте розтоплене вершкове масло (1 ст.л.) і замішайте руками м'яке тісто. Покрийте його харчовою плівкою або легким трохи зволоженим рушником, поставте в тепле приміщення, захищене від сквозняків, на 1 годину.
- Після вказаного часу розділіть тісто на 6 рівних частин, з кожної замісіть кульку та також накрийте їх плівкою або рушником. Залиште шматочки тіста ще на 15-20 хвилин у теплі.
- Розкатайте кожну круглу частину тіста в тонкий (близько 1 см) пласт; скрутіть його краї з обох сторін до центру рулетом. Перекладіть всі 6 булочок "швом" донизу на лист, попередньо змастивши його рослинною олією або застеливши пергаментом.
- Покрийте булочку плівкою або рушником і залиште на 20-30 хвилин у теплі. Розігрійте духовку до 200 °C, зробіть на кожній булочці розріз вздовж та наповніть цей розріз невеликою кількістю часникового масла. За бажанням, можна злегка змастити краї тіста теплим молоком.
- Випікайте часникові булочки до готовності протягом 20 хвилин. Вийміть лист з духовки й залиште принаймні на 10-15 хвилин. Булочки з часником смачні як теплі, так і остуджені. Смачного!