Часникові булочки

Часникові булочки
3.8
(8)
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Дріжджове тісто для булочок:

  • 250 г борошна
  • 150 мл молока
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • 1 ч.л. сушеного базиліку
  • 1 ч.л. сухих дріжджів (без горки)
  • ½ ч.л. солі
  • ½ ч.л. цукру

Часникове масло для булочок:

  • 60 г вершкового масла
  • 1-2 зубчики часнику
  • сушена петрушка або кріп - за бажанням

Рецепт приготування:

  1. Спочатку розтопіть вершкове масло на невеликому вогні або на водяній бані. Очистіть часник, пропустіть його через прес або натріть на дрібній тертці. Змішайте масло з часником, накрийте кришкою й залиште до повного охолодження.
  2. Приготуйте тісто для булочок: залийте дріжджі теплим (до 40 °C) підсолодженим молоком, розмішайте й залиште на 15 хвилин у теплі.
  3. У окремій мисці змішайте борошно з сіллю та просійте суміш через сито. Додайте базилік і перемішайте. Коли дріжджова закваска "підніметься" (з'явиться піна на поверхні), поступово вводьте її у суху суміш, замішуючи тісто ложкою.
  4. В кінці замісу додайте розтоплене вершкове масло (1 ст.л.) і замішайте руками м'яке тісто. Покрийте його харчовою плівкою або легким трохи зволоженим рушником, поставте в тепле приміщення, захищене від сквозняків, на 1 годину.
  5. Після вказаного часу розділіть тісто на 6 рівних частин, з кожної замісіть кульку та також накрийте їх плівкою або рушником. Залиште шматочки тіста ще на 15-20 хвилин у теплі.
  6. Розкатайте кожну круглу частину тіста в тонкий (близько 1 см) пласт; скрутіть його краї з обох сторін до центру рулетом. Перекладіть всі 6 булочок "швом" донизу на лист, попередньо змастивши його рослинною олією або застеливши пергаментом.
  7. Покрийте булочку плівкою або рушником і залиште на 20-30 хвилин у теплі. Розігрійте духовку до 200 °C, зробіть на кожній булочці розріз вздовж та наповніть цей розріз невеликою кількістю часникового масла. За бажанням, можна злегка змастити краї тіста теплим молоком.
  8. Випікайте часникові булочки до готовності протягом 20 хвилин. Вийміть лист з духовки й залиште принаймні на 10-15 хвилин. Булочки з часником смачні як теплі, так і остуджені. Смачного!