Коржики на сковороді

Коржики на сковороді
4.7
(8)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 г сиру
  • 400 г борошна
  • 300 г цукру
  • 2 яйця
  • 2 ч.л. соди
  • 1/4 ч.л. ваніліну

Рецепт приготування:

  1. Розтерти сир виделкою, додати цукор і ще раз добре розтерти. Додати до сирної маси сирі яйця і знову розтерти виделкою або збити блендером/міксером до однорідності.
  2. Всипати до сирної маси не гашену соду з ваніліном і перемішати. Поступово вводити до отриманої маси борошно та замісити руками м'яке, але не липке до рук тісто.
  3. Бажано залишити тісто після приготування на 15-20 хвилин при кімнатній температурі. Якщо часу на вистоювання тіста немає - можна відразу приступити до розкочування.
  4. Розкатати сирне тісто в пласт товщиною до 1 см, вирізати круги за допомогою склянки. Залишки зм'яти, замісити і знову розкатати. Розігріти сковорідку на вогні.
  5. Покласти на сковорідку кілька виробів. Готувати коржики на сковорідці (без додавання масла) до легкого золотистого кольору на помірному вогні.
  6. Коли коржики просмажаться з одного боку, їх потрібно перевернути, зменшити вогонь під сковорідкою та накрити сковорідку кришкою. Смажити до того моменту, поки тісто всередині не затвердіє, а ззовні не покриється золотистою скоринкою.
  7. Перекласти готові вироби на тарілку, на сковорідку викласти наступну порцію тіста і просмажити до готовності. Сирні коржики подавати до чаю можна як теплими, так і охолодженими. Смачного!

Ще одна цікава варіація цього рецепту - додати до тіста смачні ягоди, такі як полуниці або чорниці, або навіть шматочки шоколаду. Це надасть коржикам особливого смаку і стане чудовим варіантом для різноманітності десерту. Експериментуйте зі смаками та насолоджуйтесь процесом приготування цих чудових коржиків!