Коржики на сковороді
Кухня
Інгредієнти:
- 400 г сиру
- 400 г борошна
- 300 г цукру
- 2 яйця
- 2 ч.л. соди
- 1/4 ч.л. ваніліну
Рецепт приготування:
- Розтерти сир виделкою, додати цукор і ще раз добре розтерти. Додати до сирної маси сирі яйця і знову розтерти виделкою або збити блендером/міксером до однорідності.
- Всипати до сирної маси не гашену соду з ваніліном і перемішати. Поступово вводити до отриманої маси борошно та замісити руками м'яке, але не липке до рук тісто.
- Бажано залишити тісто після приготування на 15-20 хвилин при кімнатній температурі. Якщо часу на вистоювання тіста немає - можна відразу приступити до розкочування.
- Розкатати сирне тісто в пласт товщиною до 1 см, вирізати круги за допомогою склянки. Залишки зм'яти, замісити і знову розкатати. Розігріти сковорідку на вогні.
- Покласти на сковорідку кілька виробів. Готувати коржики на сковорідці (без додавання масла) до легкого золотистого кольору на помірному вогні.
- Коли коржики просмажаться з одного боку, їх потрібно перевернути, зменшити вогонь під сковорідкою та накрити сковорідку кришкою. Смажити до того моменту, поки тісто всередині не затвердіє, а ззовні не покриється золотистою скоринкою.
- Перекласти готові вироби на тарілку, на сковорідку викласти наступну порцію тіста і просмажити до готовності. Сирні коржики подавати до чаю можна як теплими, так і охолодженими. Смачного!
Ще одна цікава варіація цього рецепту - додати до тіста смачні ягоди, такі як полуниці або чорниці, або навіть шматочки шоколаду. Це надасть коржикам особливого смаку і стане чудовим варіантом для різноманітності десерту. Експериментуйте зі смаками та насолоджуйтесь процесом приготування цих чудових коржиків!