Коржики за Держстандартом

Коржики за Держстандартом
4.0
(10)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • близько 400 г борошна
  • 170 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 75 мл молока (+ 2 ст. л. для змащування)
  • 1 яйце
  • 5 г ванільного цукру
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1/4 ч. л. соди

Рецепт приготування:

  1. Вершкове масло дістаньте з холодильника заздалегідь, наріжте на шматочки. Залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі, щоб воно стало дуже м'яким. Потім збийте його міксером до пишності.
  2. Не припиняючи збивати масло, поступово додавайте цукор та збивайте ще 5-7 хвилин на високій швидкості, доки не отримаєте пишний крем. Розбийте яйце в невелику миску та помішайте його виделкою.
  3. Половину розбитого яйця змішайте з молоком та влийте отриману суміш до масляного крему, продовжуючи збивати його міксером. Додайте розпушувач, соду, поступово докладіть борошно та замісіть м'яке й нелипке тісто.
  4. Розкатайте його на присипаній борошном поверхні до товщини 6-7 мм. Виріжте з розкатаного тіста круги за допомогою склянки діаметром 9-10 см.
  5. Пергаментним папером викладіть лист, розігрійте духовку до 200 °C. Перекладіть вироби з тіста на лист. Решту яйця змішайте з 2 ст. л. молока та змастіть тонким шаром верхи коржиків.
  6. Випікайте коржики відповідно до стандарту ДСТУ протягом 10-12 хвилин або до легкого золотистого кольору. Тим часом решту тіста знову добре замісіть, знову розкатайте та виріжте круглі коржики.
  7. Вийміть лист з духовки та перекладіть гарячі вироби на решітку або тарілку, дайте їм повністю охолонути. Таким чином спекти коржики з усього залишку тіста. Подаються на стіл коржики після охолодження. Смачного чаювання!

Також вам буде цікаво:

  • Ці ніжні коржики можна прикрасити глазур'ю або посипати цукровою пудрою, щоб надати їм ефектний вигляд.
  • Ви можете додати в тісто нарізану фруктову начинку або шматочки шоколаду, щоб зробити ці коржики ще смачнішими та багатшими на смак.
  • Подавайте ці кремові коржики з ароматним чаєм або кавою для створення чудового десертного дуету. Також вітається подача коржиків із молоком.
  • Експериментуйте з формами вирізання тіста, створюючи цікаві фігурки та малюнки на коржиках.
  • Запашний аромат, що розповсюджується під час приготування цих коржиків, наповнить вашу кухню теплом та затишком.