Салат з консервованою скумбрією та яйцем
Кухня
Інгредієнти:
- 2-3 яйця
- 2 огірка (свіжий та солоний)
- 1-2 ст. л. майонезу
- 1 червона цибулина
- 0,5 банки консервованого горошку
- щіпка чорного перцю
Спосіб приготування:
- Яйця відварюємо у підсоленій воді, щоб не тріснула шкаралупа. Охолоджуємо, очищаємо та нарізаємо невеликими кубиками або соломкою.
- Солоний (маринований) огірок нарізаємо четвертинками та відкладаємо у відокремлену ємність, щоб стекла зайва рідина.
- З червоної цибулі знімаємо шкірку, миємо та нарізаємо четвертинками або напівкільцями.
- Свіжий огірок разом із шкіркою дрібно нарізаємо гострим ножем та змішуємо з цибулею. Обережно перемішуємо овочі кілька разів.
- Відкриваємо консервовану скумбрію, зливаємо зайву рідину та видаляємо великі кісточки. Розминаємо рибу виделкою (важливо не перестаратися).
- Горошок викладаємо у друшляк на 3-5 хвилин.
- Скумбрію кладемо у красиву салатницю або спеціальну чашу для подачі. Додаємо огірки, цибулю, яйця, горошок та майонез для заправки. Приправляємо трохи перцем і все ретельно перемішуємо.
Салат можна прикрасити ложкою горошку або гілочками свіжої зелені. Рекомендується подавати з відвареною картоплею та шматочками свіжого житнього хліба.
Доповнення:
Цей салат можна адаптувати до різних смаків та віддаючи перевагу здоровому харчуванню, замінити майонез на натуральний. Смачного!