Салат з консервованою скумбрією та яйцем

Салат з консервованою скумбрією та яйцем
4.0
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2-3 яйця
  • 2 огірка (свіжий та солоний)
  • 1-2 ст. л. майонезу
  • 1 червона цибулина
  • 0,5 банки консервованого горошку
  • щіпка чорного перцю

Спосіб приготування:

  1. Яйця відварюємо у підсоленій воді, щоб не тріснула шкаралупа. Охолоджуємо, очищаємо та нарізаємо невеликими кубиками або соломкою.
  2. Солоний (маринований) огірок нарізаємо четвертинками та відкладаємо у відокремлену ємність, щоб стекла зайва рідина.
  3. З червоної цибулі знімаємо шкірку, миємо та нарізаємо четвертинками або напівкільцями.
  4. Свіжий огірок разом із шкіркою дрібно нарізаємо гострим ножем та змішуємо з цибулею. Обережно перемішуємо овочі кілька разів.
  5. Відкриваємо консервовану скумбрію, зливаємо зайву рідину та видаляємо великі кісточки. Розминаємо рибу виделкою (важливо не перестаратися).
  6. Горошок викладаємо у друшляк на 3-5 хвилин.
  7. Скумбрію кладемо у красиву салатницю або спеціальну чашу для подачі. Додаємо огірки, цибулю, яйця, горошок та майонез для заправки. Приправляємо трохи перцем і все ретельно перемішуємо.

Салат можна прикрасити ложкою горошку або гілочками свіжої зелені. Рекомендується подавати з відвареною картоплею та шматочками свіжого житнього хліба.


Доповнення:

Цей салат можна адаптувати до різних смаків та віддаючи перевагу здоровому харчуванню, замінити майонез на натуральний. Смачного!