Листкові конвертики з гарбузом
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг листкового бездріжджового тіста
- 250 г гарбуза
- 4 ст.л. цукру
- 1 яйце
- 3 ч.л. меленої кориці
- 1 ст.л. рослинної олії
Рецепт приготування:
- Попередньо вийміть листкове тісто з морозильника та дайте йому розморозитися при кімнатній температурі, закривши харчовою плівкою.
- Очистіть гарбуз від насіння, наріжтейого на невеликі брусочки та розкладіть на збризнутий рослинною олією лист. Випікайте при 180°C протягом 15 хвилин, доки гарбуз не стане м'яким.
- Розкатайте тісто на товщину близько 5 мм і наріжте на квадрати зі сторонами приблизно 5-6 см. У невеликій мисці розбийте яйце та збийте його виделкою до однорідності. Змастіть поверхню кожного квадрату яєчною сумішшю за допомогою силіконової щітки.
- На центр кожного шматочка тіста покладіть 1-2 шматочка гарбуза, присипте їх невеликою порцією кориці та 1 ч.л. цукру.
- Загорніть квадрати тіста з гарбузною начинкою в конвертик, як на фото. Таким чином заповніть і зліпіть всі інші пиріжки.
- Викладіть отримані слойки на лист, вкритий пергаментною бумагою та поставте в попередньо розігріту до 180°C духовку. Випікайте листкові пиріжки з гарбузом протягом півгодини до легкої золотистості. Вийміть лист і дайте трохи охолонути. Подавайте до столу теплими або повністю охолонувшими. Смачного!
Цікавий факт:
Гарбуз містить велику кількість вітаміну A, який сприяє зміцненню імунної системи та покращенню зору. Крім того, його ніжна солодка начинка робить ці пиріжки відмінним десертом, яким можна насолоджуватись в холодну пору року.