Листкові конвертики з гарбузом

Листкові конвертики з гарбузом
3.8
(9)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг листкового бездріжджового тіста
  • 250 г гарбуза
  • 4 ст.л. цукру
  • 1 яйце
  • 3 ч.л. меленої кориці
  • 1 ст.л. рослинної олії

Рецепт приготування:

  1. Попередньо вийміть листкове тісто з морозильника та дайте йому розморозитися при кімнатній температурі, закривши харчовою плівкою.
  2. Очистіть гарбуз від насіння, наріжтейого на невеликі брусочки та розкладіть на збризнутий рослинною олією лист. Випікайте при 180°C протягом 15 хвилин, доки гарбуз не стане м'яким.
  3. Розкатайте тісто на товщину близько 5 мм і наріжте на квадрати зі сторонами приблизно 5-6 см. У невеликій мисці розбийте яйце та збийте його виделкою до однорідності. Змастіть поверхню кожного квадрату яєчною сумішшю за допомогою силіконової щітки.
  4. На центр кожного шматочка тіста покладіть 1-2 шматочка гарбуза, присипте їх невеликою порцією кориці та 1 ч.л. цукру.
  5. Загорніть квадрати тіста з гарбузною начинкою в конвертик, як на фото. Таким чином заповніть і зліпіть всі інші пиріжки.
  6. Викладіть отримані слойки на лист, вкритий пергаментною бумагою та поставте в попередньо розігріту до 180°C духовку. Випікайте листкові пиріжки з гарбузом протягом півгодини до легкої золотистості. Вийміть лист і дайте трохи охолонути. Подавайте до столу теплими або повністю охолонувшими. Смачного!

Цікавий факт:

Гарбуз містить велику кількість вітаміну A, який сприяє зміцненню імунної системи та покращенню зору. Крім того, його ніжна солодка начинка робить ці пиріжки відмінним десертом, яким можна насолоджуватись в холодну пору року.