Фінські пиріжки

Фінські пиріжки
4.1
(15)
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для фінських пиріжків:

  • приблизно 0,5 кг житнього борошна (можна змішати його з 0,2 кг пшеничного борошна)
  • 150 г сметани 10-15%
  • 50 г кефіру
  • щіпка солі

Картопляна начинка для пиріжків:

  • 8 середніх картоплин
  • 2 ст.л. сметани
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • сіль за смаком

Сметана та вершкове масло - для змащування

Рецепт приготування:

  1. Сметану та кефір змішати в одній мисці, додати щіпку солі та поступово додавати борошно. Вимісити м'яке, але не липке до рук тісто. Обгорнути його харчовою плівкою або легким вологим рушником, залишити на півгодини при кімнатній температурі.
  2. За той час очистити картоплю та нарізати її великими шматками (навпіл або на четвертини). Покласти в киплячу підсолену воду і варити до готовності протягом 20-25 хвилин після закипання. Злити воду, додати масло та сметану, добре розтерти все в пюре та залишити охолонути.
  3. Тісто, що настоялося, тонко розкотити на столі, присипаному борошном, та вирізати з нього круги з діаметром близько 7 см.
  4. На кожний розкатаний круг тіста покласти приблизно 2 ст. ложки картопляного пюре, залишивши близько 1,5-2 см по краях вільними.
  5. Підняти краї тіста до начинки та зробити по кругу складки, затискаючи тісто пальцями. Що більше складок вдасться зробити - тим гарніше будуть виглядати готові пиріжки.
  6. Таким чином, сформувати пиріжки з залишеного тіста та начинки, викласти їх на лист, покритий папером для випікання.
  7. Покласти зверху на кожен пиріжок трохи масла, рівномірно змастити поверхню тіста та начинки тонким шаром сметани. Випікати житні пиріжки до готовності протягом півгодини при 180°C.
  8. Потім вийняти лист, змазати начинку кожного пиріжка вершковим маслом та накрити рушником. Через півгодини можна зняти рушник та подавати теплі житні пиріжки до столу. Смачного!

Цей рецепт житніх пиріжків дозволить вам на мить зануритися у смак страв Фінляндії. Ніжне тісто пиріжків в поєднанні з ароматним картопляним пюре створюють справжню гастрономічну гармонію. Спробуйте створити це смачне диво мистецтва самі та насолоджуйтесь їжею, що підкорить вас разом з вашою родиною та друзями!