Чебуреки на сковороді

Чебуреки на сковороді
4.5
(12)
Метод: На плиті
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 350 г борошна
  • 200 мл води
  • 3 ст.л. рослинної олії
  • 1 яйце
  • 0,5 ч.л. солі

Для начинки:

  • 500 г жирної свинини
  • 100 мл бульйону
  • 2 головки цибулі
  • 2 гілочки кропу
  • по 0,5 ч.л. солі і перцю

Для смаження:

  • 200 мл рослинної олії

Рецепт приготування:

  1. В миску просіюємо частину необхідного за рецептом борошна. У маленьке заглиблення вливаємо гарячу кип'ячену воду, рослинну олію і обережно перемішуємо виделкою. Коли тісто трохи охолоне, додаємо до нього яйце і ретельно мішаємо руками. Досипаємо  борошно, що залишилось. Має вийти м'яке, але щільне тісто, яке легко відділяється від рук. Миску накриваємо харчовою плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на 60 хвилин.
  2. М'ясо перетворюємо на фарш. Можна скористатися м'ясорубкою. Але краще подрібнити за допомогою двох гострих ножів, так збережеться необхідна текстура.
  3. Ретельно подрібнюємо в блендері цибулю і зелень до стану кашки. Обережно вливаємо бульйон. Отриману масу змішуємо з фаршем. Солимо, додаємо спеції.
  4. З тіста формуємо "ковбаску" і ділимо на кілька рівних частин. Кожну розкачуємо в тонкий пласт круглої форми. На одну половину розкачаного пласта викладаємо фарш, закриваємо фарш другим краєм тіста  і защипуємо з'єднання.
  5. Смажимо чебуреки в гарячій олії з двох сторін. Олія повинна бути добре розігріта, і її повинно бути багато, як для фритюру.
  6. Подаємо чебуреки гарячими з улюбленим соусом.

Цікаві факти та поради:

Чебуреки – це популярна страва кримськотатарської кухні, яка завоювала любов по всьому світу. Вони можуть бути не тільки з м'ясною, але й з сирною, картопляною або навіть грибною начинкою. Для приготування ідеального тіста важливо дотримуватись пропорцій і дати тісту належно відпочити. Це забезпечує еластичність і легкість в роботі з тістом. Під час смаження чебуреків важливо, щоб олія була достатньо гарячою, щоб чебуреки швидко зарум'янились і не вбрали зайву олію, залишаючись при цьому соковитими всередині.