Чебуреки на сковороді
Кухня
Інгредієнти:
Для тіста:
- 350 г борошна
- 200 мл води
- 3 ст.л. рослинної олії
- 1 яйце
- 0,5 ч.л. солі
Для начинки:
- 500 г жирної свинини
- 100 мл бульйону
- 2 головки цибулі
- 2 гілочки кропу
- по 0,5 ч.л. солі і перцю
Для смаження:
- 200 мл рослинної олії
Рецепт приготування:
- В миску просіюємо частину необхідного за рецептом борошна. У маленьке заглиблення вливаємо гарячу кип'ячену воду, рослинну олію і обережно перемішуємо виделкою. Коли тісто трохи охолоне, додаємо до нього яйце і ретельно мішаємо руками. Досипаємо борошно, що залишилось. Має вийти м'яке, але щільне тісто, яке легко відділяється від рук. Миску накриваємо харчовою плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на 60 хвилин.
- М'ясо перетворюємо на фарш. Можна скористатися м'ясорубкою. Але краще подрібнити за допомогою двох гострих ножів, так збережеться необхідна текстура.
- Ретельно подрібнюємо в блендері цибулю і зелень до стану кашки. Обережно вливаємо бульйон. Отриману масу змішуємо з фаршем. Солимо, додаємо спеції.
- З тіста формуємо "ковбаску" і ділимо на кілька рівних частин. Кожну розкачуємо в тонкий пласт круглої форми. На одну половину розкачаного пласта викладаємо фарш, закриваємо фарш другим краєм тіста і защипуємо з'єднання.
- Смажимо чебуреки в гарячій олії з двох сторін. Олія повинна бути добре розігріта, і її повинно бути багато, як для фритюру.
- Подаємо чебуреки гарячими з улюбленим соусом.
Цікаві факти та поради:
Чебуреки – це популярна страва кримськотатарської кухні, яка завоювала любов по всьому світу. Вони можуть бути не тільки з м'ясною, але й з сирною, картопляною або навіть грибною начинкою. Для приготування ідеального тіста важливо дотримуватись пропорцій і дати тісту належно відпочити. Це забезпечує еластичність і легкість в роботі з тістом. Під час смаження чебуреків важливо, щоб олія була достатньо гарячою, щоб чебуреки швидко зарум'янились і не вбрали зайву олію, залишаючись при цьому соковитими всередині.