Сирно-курячий закусочний кекс на молоці

Сирно-курячий закусочний кекс на молоці
4.9
(13)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • молоко знежирене - 160 мл
  • філе куряче відварне - 2 шт.
  • морква корейська - 160 г
  • будь-який твердий сир - 230 г
  • перець болгарський - 1 шт.
  • маслини без кісточок - 12 шт.
  • житнє борошно - 1,5 ст.л.
  • курячі яйця - 5 шт.
  • консервована кукурудза солодка - 430 г

Спосіб приготування:

  1. В миску викласти гостру корейську моркву в потрібній кількості. Додати тертий сир, потім ці інгредієнти збити добре до отримання густої однорідної маси. Нарізати дуже дрібними кубиками перець болгарський і куряче відварне філе, викласти ці компоненти в посуд з морквяно-сирною масою, додати туди ж солодку консервовану кукурудзу, а також маслини, нарізані кільцями. Перемішати всі ці компоненти, потім підготувати ще одну посудину і в ній з'єднати курячі сирі яйця, житнє просіяне борошно і знежирене молоко, збити всі ці інгредієнти, з'єднати з вмістом першої ємності, інтенсивно перемішати.
  2. Підготувати для кексів форму у вигляді кільця, бажано силіконову. Викласти в неї всю сирно-курячу масу, потім поставити цю заготівлю на великий лист з високими бортами, заповнений на третину гарячою водою.
  3. Всю цю композицію поставити в гарячу духовку, розігріту заздалегідь до двохсот градусів, запікати кекс сирно-курячий протягом однієї години. Як тільки кекси приготуються, трохи їх охолодити, потім обережно вийняти з форми і, за бажанням, посипати будь-якою порізаною свіжою зеленню.
  4. Якщо сирно-курячий закусочний кекс приготовлений правильно, то він виходить дуже ніжним, неймовірно соковитим і досить м'яким.

Цікавий факт:

Корейська морква додає страві пікантну нотку і збагачує смак, роблячи кекс не тільки ситним, але й незабутньо ароматним. Цей рецепт легко адаптувати, додавши інші інгредієнти за смаком, наприклад, зелені овочі або гриби, що зробить кожне приготування унікальним.