Сирно-курячий закусочний кекс на молоці
Кухня
Інгредієнти:
- молоко знежирене - 160 мл
- філе куряче відварне - 2 шт.
- морква корейська - 160 г
- будь-який твердий сир - 230 г
- перець болгарський - 1 шт.
- маслини без кісточок - 12 шт.
- житнє борошно - 1,5 ст.л.
- курячі яйця - 5 шт.
- консервована кукурудза солодка - 430 г
Спосіб приготування:
- В миску викласти гостру корейську моркву в потрібній кількості. Додати тертий сир, потім ці інгредієнти збити добре до отримання густої однорідної маси. Нарізати дуже дрібними кубиками перець болгарський і куряче відварне філе, викласти ці компоненти в посуд з морквяно-сирною масою, додати туди ж солодку консервовану кукурудзу, а також маслини, нарізані кільцями. Перемішати всі ці компоненти, потім підготувати ще одну посудину і в ній з'єднати курячі сирі яйця, житнє просіяне борошно і знежирене молоко, збити всі ці інгредієнти, з'єднати з вмістом першої ємності, інтенсивно перемішати.
- Підготувати для кексів форму у вигляді кільця, бажано силіконову. Викласти в неї всю сирно-курячу масу, потім поставити цю заготівлю на великий лист з високими бортами, заповнений на третину гарячою водою.
- Всю цю композицію поставити в гарячу духовку, розігріту заздалегідь до двохсот градусів, запікати кекс сирно-курячий протягом однієї години. Як тільки кекси приготуються, трохи їх охолодити, потім обережно вийняти з форми і, за бажанням, посипати будь-якою порізаною свіжою зеленню.
- Якщо сирно-курячий закусочний кекс приготовлений правильно, то він виходить дуже ніжним, неймовірно соковитим і досить м'яким.
Цікавий факт:
Корейська морква додає страві пікантну нотку і збагачує смак, роблячи кекс не тільки ситним, але й незабутньо ароматним. Цей рецепт легко адаптувати, додавши інші інгредієнти за смаком, наприклад, зелені овочі або гриби, що зробить кожне приготування унікальним.