Пастила з абрикосів у домашніх умовах

Пастила з абрикосів у домашніх умовах
3.9
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • мед натуральний - 6 ст.л.
  • свіжі абрикоси - 750 г
  • солодкі яблука - 250 г

Рецепт приготування:

Пастила з абрикосів - це чудовий спосіб насолодитися смаком літа в будь-яку пору року. Ось кроки, які допоможуть вам створити цей витончений десерт:

  1. Промийте абрикоси та яблука, а потім трохи підсушіть їх.
  2. Видаліть кісточки з абрикосів і очистіть яблука від насіння, наріжте фрукти на шматочки.
  3. Змішайте абрикоси та яблука в блендері до отримання однорідного пюре. Якщо суміш виявиться достатньо солодкою, можна не додавати мед.
  4. Розподіліть пюре тонким шаром на пекарському папері, не товще половини сантиметра.
  5. Сушіть пастилу на відкритому повітрі, найкраще під сонячними променями.
  6. Через три дні верхній шар пастили добре висохне, і її можна буде перевернути для подальшого сушіння.
  7. Обережно відділіть підсушений фруктовий "лаваш" від пекарського паперу і сушіть його ще пару днів.

Коли десерт буде готовий, поріжте його на довгі смужки або прямокутники. Щоб зберегти пастилу, заверніть її в харчову плівку і зберігайте в прохолодному та сухому місці. Замість цукру в рецепті ви можете використовувати натуральний мед або навіть зовсім відмовитися від цукрового піску. Так ви отримаєте ще більше користі для вашого організму та смакових відчуттів. Насолоджуйтеся своєю домашньою пастилою!