Пастила з абрикосів у домашніх умовах
Кухня
Інгредієнти:
- мед натуральний - 6 ст.л.
- свіжі абрикоси - 750 г
- солодкі яблука - 250 г
Рецепт приготування:
Пастила з абрикосів - це чудовий спосіб насолодитися смаком літа в будь-яку пору року. Ось кроки, які допоможуть вам створити цей витончений десерт:
- Промийте абрикоси та яблука, а потім трохи підсушіть їх.
- Видаліть кісточки з абрикосів і очистіть яблука від насіння, наріжте фрукти на шматочки.
- Змішайте абрикоси та яблука в блендері до отримання однорідного пюре. Якщо суміш виявиться достатньо солодкою, можна не додавати мед.
- Розподіліть пюре тонким шаром на пекарському папері, не товще половини сантиметра.
- Сушіть пастилу на відкритому повітрі, найкраще під сонячними променями.
- Через три дні верхній шар пастили добре висохне, і її можна буде перевернути для подальшого сушіння.
- Обережно відділіть підсушений фруктовий "лаваш" від пекарського паперу і сушіть його ще пару днів.
Коли десерт буде готовий, поріжте його на довгі смужки або прямокутники. Щоб зберегти пастилу, заверніть її в харчову плівку і зберігайте в прохолодному та сухому місці. Замість цукру в рецепті ви можете використовувати натуральний мед або навіть зовсім відмовитися від цукрового піску. Так ви отримаєте ще більше користі для вашого організму та смакових відчуттів. Насолоджуйтеся своєю домашньою пастилою!