Джем із чорної смородини на зиму: простий рецепт

Джем із чорної смородини на зиму: простий рецепт
4.9
(8)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5 кг цукру
  • 1 кг чорної смородини

Рецепт приготування:

  1. Ретельно переберіть ягоди, промийте їх під проточною водою та дайте трохи підсохнути на кухонному рушнику. Якщо є можливість, цей етап можна виконати заздалегідь.
  2. Вам обов'язково потрібно зважити смородину, щоб знати точну кількість цукру, яка знадобиться під час консервації. Якщо немає кухонних ваг, зважування виконується по банках: вагу літрової банки ягоди рівняють до 700 г.
  3. Основний інгредієнт викладається в таз та заливається прохолодною водою так, щоб вода трохи покривала ягоди. Їх варять чверть години після закипання.
  4. Протягом усього цього часу не можна відходити від плити, оскільки весь час потрібно обережно знімати піну.
  5. Майбутнє варення знову доводиться до кипіння, після чого додається цукор. Варення вариться 15 хвилин при постійному помішуванні і зніманні піни.
  6. Якщо все зроблено правильно, то варення почне "захоплювати" стінки тазу за декілька хвилин до готовності, оскільки стане густішим.
  7. Отриману масу переливають в чисті банки, які закупорюються залізними кришками. Також можна використовувати кришки "твіст-офф" (штамповані кришки з упорами для завинчування замість різьблення).

Цікаві факти:

Молоді та не досвідчені господині, які раніше ніколи не закупорювали банки, можуть взяти на озброєння звичайні пластикові кришки. Тільки перед "закупоркою" потрібно на варення покласти кружечок білого паперу, просоченого горілкою. Така маленька хитрість допоможе зберегти домашнє варення від плісняви.