Морозиво з вершків та згущеного молока в домашніх умовах

Морозиво з вершків та згущеного молока в домашніх умовах
4.4
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 мл жирних вершків
  • 100 г темного шоколаду
  • 2 банки згущеного молока вареного
  • щіпка солі

Рецепт приготування:

У домашніх умовах можна легко приготувати морозиво з вершків та згущеного молока. Щоб десерт вийшов однорідним і смачним, важливо дотримуватися цього рецепту. Це класичний варіант морозива, але його можна змінити на свій смак, додавши кілька фруктових шматочків, трохи шоколадної крихти, свіжих ягід, кокосової стружки та інших додатків.

  1. Охолоджені вершки наливаємо в чашу блендера і додаємо півтори банки згущеного молока.
  2. Збиваємо складові протягом декількох хвилин, доки не утвориться карамельна густа маса.
  3. Отриманий змішаний склад переливаємо в контейнер і закриваємо кришкою, відправляємо майбутнє морозиво в морозильну камеру.
  4. Кожні тридцять хвилин виймаємо контейнер і за допомогою блендеру збиваємо десерт, щоб у ньому не утворилися кристали льоду.
  5. Натираємо шоколад на грубій тертці, щоб отримати стружку.
  6. Згущене молоко, що залишилося, посипаємо сіллю.
  7. З морозильника виймаємо заморожений десерт, додаємо стружку чорного шоколаду і перемішуємо.
  8. Готове морозиво перекладаємо в посуд для подачі і зверху кладемо ложку вареного згущеного молока.

Цікаві факти:

Для подачі можна використовувати інші додатки, такі як свіжа вишня, шматочки банану, кокосова стружка, подрібнені горішки або печиво. Десерт ідеально поєднується з шоколадним соусом. Спробуйте різні комбінації та насолоджуйтесь цим незабутнім лакомством!