Протерта смородина з цукром на зиму без варіння

Протерта смородина з цукром на зиму без варіння
4.1
(7)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • чорна смородина - 1 кг
  • тростинний цукор - 1-2 кг

Рецепт приготування:

Важливо: у першу чергу визначте кількість цукру в залежності від того, в якому місці ви будете зберігати варення. Якщо у вас планується зберігання в холодильнику, відміряйте цукор у пропорції 1:1. Якщо банки з варенням будуть стояти в прохолодному підвалі чи при кімнатній температурі, краще додайте 2 кг цукру, щоб уникнути вибухів банок. Далі - безпосередньо рецепт.

  1. Промийте смородину у друшляку та висушіть її, наприклад, на листі, відкидаючи листя, гілки та плодоніжки. Відібрані цілі ягоди залиште.
  2. Подрібніть смородину в блендері разом з цукром або розітріть толкушкою. Потім додайте цукор і ретельно перемішайте.
  3. Залиште готову масу на 1 годину при кімнатній температурі, щоб виділився сік, який розчиняє всі кристали цукру. Перемішайте майбутне варення дерев'яною лопаткою знизу вгору. Готова ягідна суміш стане консистенцією желе.
  4. Розкладіть смородину в ретельно вимиті термічно оброблені скляні посудини, заповнюючи їх смородиновим желе до самого верху. Посипте зверху 1-2 ст. ложками цукру, щоб утворилася "пробка".
  5. Закрийте банки пластиковими чи герметичними бляшаними кришками і перенесіть їх для зберігання.

Важливо:

За бажанням до подрібненої смородини можна додати лимон або апельсин (на 1 кг смородини - 1 цитрус), який попередньо потрібно пропустити через м'ясорубку разом з цедрою. Це зробить ваш джем не тільки смачним, але й корисним, допомагаючи зміцнити імунітет і запобігаючи ГРВІ.