Апельсиновий мармелад

Апельсиновий мармелад
4.0
(8)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 мл свіжого апельсинового соку (приблизно 1 кг апельсинів)
  • 280 г цукру
  • терта цедра 1 апельсина
  • 40 г пектину
  • 40 г вершкового масла
  • 24 г листового желатину (приблизно 6 пластин)
  • 0,5 флакона апельсинової есенції

Рецепт приготування:

  1. Листовий желатин залити льодяною водою і залишити набрякати протягом 20 хвилин.
  2. З апельсинів віджати 300 г соку за допомогою соковижималки, а з одного апельсину зняти тонкий шар цедри та натерти її на дрібній тертці.
  3. Змішати апельсиновий сік з цукром та тертою цедрою, поставити на вогонь. Періодично помішуючи, нагрівати до теплої температури, а потім викласти зверху на сік пектин і обережно розмішати. Додати трохи вершкового масла і, помішуючи, довести до кипіння.
  4. За той час, коли каструля знаходиться на слабкому вогні, додати желатин (віджати його пальцями від води) і розмішати до повного розчинення. Влити туди ж половину невеличкої пляшечки апельсинової есенції і перемішати.
  5. Прямокутну форму застелити папером для випікання і перелити туди гарячу апельсинову масу. Товщина мармеладу має бути не більше 1,5 см. Після повного охолодження прибрати форму в холодильник для затвердіння (мінімум на 3 години, краще на ніч).
  6. Готовий домашній апельсиновий мармелад перевернути на робочу поверхню, зняти папір і нарізати мармелад смужками. Потім нарізати їх впоперек на кубики однакового розміру і обсипати цукром або кокосовою стружкою. Після цього можна подавати домашній мармелад до чаю. Смачного!

Домашній апельсиновий мармелад - це чудовий спосіб порадувати себе та близьких солодкими ласощами, зробленими з натуральних інгредієнтів. Також мармелад може бути чудовим подарунком. Експериментуйте з ароматами та розміром кубиків для особистого смаку!