Сира ікра з баклажанів: рецепт для справжніх гурманів

Сира ікра з баклажанів: рецепт для справжніх гурманів
4.9
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг баклажанів
  • 500 гр цибулі
  • 400 гр болгарського перцю
  • 400 гр помідорів
  • 70 мл рослинної олії
  • 5 зубчиків часнику
  • 1 ч.л. цукру
  • пучок свіжої зелені (кінза, кріп, петрушка)
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Духовку розігріти до 220/240С, деко змастити олією. Баклажани вимити і розрізати вздовж на дві рівні частини. Укласти половинки баклажанів на деко (зрізом догори), змастити зрізану поверхню олією.
  2. Готувати баклажани в розігрітій духовці приблизно 25 хвилин. Тим часом очистити і дуже дрібно порізати цибулю. Болгарський перець вимити, очистити від насіння і порізати невеликими шматками.
  3. На помідорах зробити хрестоподібний надріз і покласти їх у киплячу воду на хвилину. Злити окріп, залити помідори холодною водою і залишити на кілька хвилин. Очистити помідори від шкірки і нарізати м'якоть невеликими шматочками.
  4. Вийняти деко з духовки і скласти всі баклажани в пакет або обернути харчовою плівкою, залишити на 10 хвилин. Потім зняти пакет/харчову плівку й обережно зняти з баклажанів шкірку.
  5. Пропустити м'якоть баклажанів разом із помідорами і сирим болгарським перцем через м'ясорубку, додати цибулю і ретельно перемішати. Усю зелень промити і нашаткувати, додати до баклажанної ікри і знову перемішати, посолити і поперчити масу за смаком.
  6. Помішуючи свіжу ікру з баклажанів, влити тонкою цівкою олію. Накрити миску харчовою плівкою і відправити на годину в холодильник. Через зазначений час вийняти страву, розкласти по тарілках і подавати до столу як закуску.
  7. Якщо ви хочете заготовити баклажанну ікру на зиму, потрібно попередньо вимити банки з содою і розкласти по них готову ікру (кришки прокип'ятити протягом 2 хвилин). На дно великої каструлі покласти не надто щільний рушник, зверху поставити банки з ікрою (прикрити їх кришками) і залити вміст каструлі теплою водою (рівень води має бути нижчим за шийки банок на 3-4 см).
  8. Поставити каструлю на вогонь і довести до кипіння. Стерилізувати банки з ікрою з баклажанів приблизно 15-20 хвилин при слабкому кипінні. Потім зняти каструлю з плити, вийняти банки і закатати їх кришками. Перевернути банки догори дном, накрити теплою ковдрою і залишити в такому положенні до повного охолодження.
  9. Сира ікра з баклажанів зберігається близько 1-2 років у темному прохолодному місці.