Грецький салат із пекінською капустою

Грецький салат із пекінською капустою
4.1
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 20 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • пів-качана пекінської капусты
  • 4 середні помідори
  • 200 г сиру Фета (можна замінити бринзою)
  • 2 огірки
  • 1 болгарський перець
  • 1 цибулина (краще червона)
  • 100 г маслин без кісточок
  • 70-80 мл оливкової олії
  • 1/3 лимона
  • бальзамічний оцет - за смаком
  • 1 зубчик часнику
  • суміш італійських трав - за смаком
  • сіль - за смаком

Рецепт приготування:

  1. Очистіть часник і дрібно наріжте його ножем. Змішайте з травами, оливковою олією, бальзамічним оцетом, лимонним соком, сіллю та перцем.
  2. Наріжте сир Фета на невеликі кубики, додайте його до соусу і перемішайте. Залиште на час, поки готуєте решту інгредієнтів.
  3. Цибулю очистіть та поріжте тонкими напівкільцями (ріпчасту цибулю слід скласти в сито й ошпарити окропом). Пекінську капусту наріжте крупними шматочками, трохи підсоліть і легкими рухами помніть руками.
  4. Огірки з помідорами вимийте, видаліть місця прикріплення плодоніжки і поріжте овочі на крупні кубики. Болгарський перець вимийте, розріжте навпіл, видаліть насіння і поріжте перець соломкою.
  5. Послідовно з'єднайте в одній мисці або салатниці огірки з пекінською капустою, помідорами, оливками та солодким перцем і перемішайте. Прикрасьте салат сиром Фета, полийте залишком соусу з оливкової олії і подавайте до столу. Смачного!

Цікавий факт:

Сир Фета є одним з найстаріших сирів у світі. Він виробляється з овечого чи козячого молока і має м'яку текстуру та неповторний смак. Цей сир використовується у багатьох стравах грецької кухні. Він додає особливий шарм і солодку нотку до цього грецького салату .