Грецький салат із пекінською капустою
Кухня
Інгредієнти:
- пів-качана пекінської капусты
- 4 середні помідори
- 200 г сиру Фета (можна замінити бринзою)
- 2 огірки
- 1 болгарський перець
- 1 цибулина (краще червона)
- 100 г маслин без кісточок
- 70-80 мл оливкової олії
- 1/3 лимона
- бальзамічний оцет - за смаком
- 1 зубчик часнику
- суміш італійських трав - за смаком
- сіль - за смаком
Рецепт приготування:
- Очистіть часник і дрібно наріжте його ножем. Змішайте з травами, оливковою олією, бальзамічним оцетом, лимонним соком, сіллю та перцем.
- Наріжте сир Фета на невеликі кубики, додайте його до соусу і перемішайте. Залиште на час, поки готуєте решту інгредієнтів.
- Цибулю очистіть та поріжте тонкими напівкільцями (ріпчасту цибулю слід скласти в сито й ошпарити окропом). Пекінську капусту наріжте крупними шматочками, трохи підсоліть і легкими рухами помніть руками.
- Огірки з помідорами вимийте, видаліть місця прикріплення плодоніжки і поріжте овочі на крупні кубики. Болгарський перець вимийте, розріжте навпіл, видаліть насіння і поріжте перець соломкою.
- Послідовно з'єднайте в одній мисці або салатниці огірки з пекінською капустою, помідорами, оливками та солодким перцем і перемішайте. Прикрасьте салат сиром Фета, полийте залишком соусу з оливкової олії і подавайте до столу. Смачного!
Цікавий факт:
Сир Фета є одним з найстаріших сирів у світі. Він виробляється з овечого чи козячого молока і має м'яку текстуру та неповторний смак. Цей сир використовується у багатьох стравах грецької кухні. Він додає особливий шарм і солодку нотку до цього грецького салату .